Niğde POMEM'de mezuniyet töreni

Niğde POMEM'de mezuniyet töreni

Eğitimlerini tamamlayan 763 polis adayı, törenle diplomalarını aldı

NİĞDE (AA) - Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM), 763 polis adayı için tören düzenlendi.

Okulun spor salonunda yapılan programda özel harekat polisleri yemin etti, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeopolitik konumundan dolayı dün olduğu gibi bugün de birçok saldırı ve tehditlerin hedefinde olmaya devam ettiğini söyledi.

Polis ve asker sayesinde vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edenleri durdurmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dışarıda DEAŞ ve PYD, içeride ise PKK, KCK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ülkemize yönelik faaliyetleri bizleri ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştır. Çok şükür ki terörle mücadelede karşımızdaki cephe ne kadar güçlendi ise ülkemizin bu mücadeledeki azmi ve kararlılığı da o kadar artmıştır. Milletimiz bu girişimlere her zaman tek vücut olarak karşı durmuş ve hepsini de boşa çıkartmıştır. Özellikle de Türk Polis Teşkilatımız ve askerimiz sayesinde vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edecek her türlü şer odağının karşısında dimdik durduk, durmaya da devam edeceğiz."

Polis adaylarına seslenen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizler, artık Türkiye Cumhuriyeti'nin birer şerefli polisisiniz. İnanıyorum ki üzerinizdeki üniformaları layıkıyla taşıyacaksınız. Hukuktan hiçbir zaman ayrılmayacaksınız, demokrasiyi en önemli yol güzergahınız olarak belirleyeceksiniz. Bu, memleketin birliği, beraberliği, kardeşliği ve selameti sizin en önemli yol güzergahınız olacak. İnanıyorum ki sizler sizleri yetiştirip büyüten ailelerinize, hocalarınıza ve milletinize layık birer polis olacak ve bu vatanı canınız pahasına savunacaksınız ve milletimizin birliğini beraberliğini bozmaya kalkışan hainlere fırsat vermeyeceksiniz, sizlerin başarılarıyla her zaman gurur duyacağız."

Törene, Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, protokol üyeleri ve polislerin aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :