Niğde Kalesi’nde Duvar Çöktü! Yol Trafiğe Kapatıldı
Niğde Kalesi çevresinde bulunan ve araç trafiğinin de kullandığı yolda istinat duvarı çöktü.
Niğde Kalesi çevresinde araç trafiğinin de kullandığı yolda istinat duvarı çöktü. AFAD’ın yaptığı kontrollerde enkaz altında kimsenin bulunmadığı belirlendi. Yol güvenlik amacıyla kapatıldı.
Niğde’de sabah saatlerinde Niğde Kalesi çevresinde bulunan ve araç trafiğine açık olan yolda istinat duvarı çöktü. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
AFAD’dan dinleme çalışması
İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. AFAD ekipleri, çöken duvarın altında herhangi bir kişinin kalıp kalmadığını belirlemek amacıyla dinleme çalışması gerçekleştirdi.
Yapılan kontroller sonucunda enkaz altında kimsenin bulunmadığı tespit edildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Yol trafiğe kapatıldı
Çökmenin ardından bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Muhtemel yeni bir çökme riskine karşılık söz konusu yol araç trafiğine kapatıldı.
Yetkililer, risk tamamen ortadan kaldırılana kadar güvenlik tedbirlerinin sürdürüleceğini açıkladı.
Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor
Niğde Belediyesi ekipleri tarafından çöken duvarın kaldırılması için enkaz temizleme çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların kontrollü şekilde devam ettiği, alanda teknik incelemelerin de sürdüğü öğrenildi.
Yetkililer, vatandaşların güvenlik şeridiyle kapatılan alana yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Kaynak:
