Nida Tunus Partisi Siyasi Kurulu Başkanı Belhac:

Nida Tunus Partisi Siyasi Kurulu Başkanı Belhac:

"NTP olmazsa ülkede elde edilen tüm kazanımları kaybedeceğiz. Bu nedenle NTP'nin güçlü bir şekilde ve tüm enerjisiyle dönmesi gerek"

TUNUS (AA) - Tunus'ta yönetimdeki Nida Tunus Partisinin (NTP) Siyasi Kurulu Başkanı Rıza Belhac, NTP'nin güçlü bir şekilde ve tüm enerjisiyle dönmesi gerektiğini söyledi.

Belhac, Tunus'un Fransa'dan bağımsızlığını kazanmasının 60. yılı dolayısıyla başkent Tunus'taki Konferans Sarayı'nda yaptığı konuşmada, partisinin hiçbir hizipçi gücün kontrolüne girmemesi için ülkedeki siyaset sahnesinde bir denge sağladığını söyledi.

Partiyi yeniden birleşmeye çağıran Belhac, "NTP olmazsa ülkede elde edilen tüm kazanımları kaybedeceğiz. Bu nedenle NTP'nin güçlü bir şekilde ve tüm enerjisiyle dönmesi gerek" ifadesini kullandı.

NTP'den ayrılan Genel Sekreter Muhsin Merzuk, "Tunus Projesi Hareketi" adında yeni bir parti kurduğunu duyurmuştu.

Merzuk, başkent Tunus'ta düzenlediği mitingde, "Tunus Projesi Hareketi adlı siyasi partinin kurulduğunu ilan ediyoruz" diyerek, partisinin en belirgin özelliklerinden birinin terörle mücadele olacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'nin Cumhurbaşkanlığı kampanyasını yürütme çalışmalarıyla fiili siyasi hayata giren Muhsin Merzuk NTP’de yürüttüğü Genel Sekreterlik görevinin ardından parti içi çekişmeler sonunda partisinden istifa etmiş ve yeni parti kurma çalışmalarına başlamıştı.

İç karışıklıklardan henüz kurtulamamış olan NTP'den ayrılan 20'den fazla milletvekili "Özgür Kütle" adlı ayrı bir parlamento grubu oluşturmuş ve yeni siyasi süreçte Merzuk ile hareket edeceklerini çeşitli vesilelerle duyurmuşlardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler