Nexus 6 hangi özelliklerle geliyor? Batarya testi nasıl geçti?

Nexus 6 hangi özelliklerle geliyor? Batarya testi nasıl geçti?

Google, bakalım Nexus 6 ile akıllı telefon piyasasında rakipleriyle mücadele edecek ve bunda istediği başarıyı elde edebilecek mi? Peki, Nexus 6 özellikleri ve Nexus 6 Fiyatı nasıl olacak? İşte tüm detaylar haberimizde...

Dünya Google'un ilk phablet akıllı telefonu Nexus 6'ya hazırlanıyor. Apple, Samsung, Sony, LG gibi oldukça dişli rakipleri bulunan Google, ilk phablet akıllı telefonu ile sektördeki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Merakla beklenen Google'ın ilk phablet telefonu Nexus 6'nın piyasaya çıkacağı  tarih henüz bilinmiyor. Nexus 6'nın özellikleri ise akıllı telefon kullanıcılarının onayını aldı.
Nexus 6'nın Özellikleri Şöyle
Nexus 6'nın en dikkat çekici özelliği ekran boyutu diyebiliriz. Google'ın Nexus 6 phablet telefonu 5.9 inç büyüklüğünde olacak. Iphone 6 Plus'un ekran büyüklüğü 5.5 iken yeni çıkacak Samsung Galaxy S6'nın 5.2 inç olması bekleniyor. Akıllı telefon piyasasında öne çıkmayı amaçlayan Google, Nexus 6'Da 5.9 inç ile  Quad HD çözünürlük kullanacak.
Nexus 6'da Iphone 6'da kullanılan A8 işlemciye rakip olarakta Qualcomm Snapdragon 805 işlemci kullanılacak. Dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemci Samsung'un Note 4 akıllı telefonunda da kullanılıyor. Quad HD çözünürlüğü kullanılan Nexus 6'da  oyun severlerde düşünerek Adreno 420’yi kullanılıyor. 13MP arka kamera özelliğine sahip Nexus 6'da optik görüntüleme teknolojisine yer verilirken, 4K video çekimine de imkan sağlıyor. LED Flaş ışığı da bulunan Nexus 6 fotoğraf ve video yönünden sunduğu imkanlarla rakiplerinin bir adım ötesinde yerini alıyor. Hafıza kartı desteği olmayan Nexus 6'nın piyasaya 32GB ve 64GB sürümleriyle çıkması bekleniyor. Apple ve Samsung'un 128GB'lik sürümleri karşısında Nexus 6'nın geri kalacağı da iddialar arasındaki yerini aldı.
Nexus 6'nın stereo hoparlöre sahip olması da beklentiler arasında yer alıyor. Böylece Quad HD ekran ve Snapdragon 805 işlemcisiyle eşsiz mıltumedya deneyimi sunuyor.
Nexus 6 Fiyatı
Nexus 6'nın ülkemizdeki fiyatı henüz belirli değil, fakat Avrupa fiyatı belirlendi. 32GB Nexus 6 569€, 64GB Nexus 6 ise 649€’dan satılması planlanıyor.

BATARYA TESTİ NASIL SONUÇLANDI?

Bbatarya testleri yapan Phonearena sitesi aynı testleri bu sefer Nexus 6'ya uyguladı. 3,220 mAh değerinde bataryaya sahip olan bu dev akıllı telefonun batarya sonuçları ise hiç fena değil. Zira cihazın bataryası günlük kullanımda ortalama 7 saat 53 dakika gidiyor.

 

Etiketler :