Star manşetten Doğan'a vurdu
Veli Paşa'ya söyleyin Hürriyet her ne kadar benim görünse de benim değil ...'nundur"...
Star Gazetesi bugün Aydın Doğan'a yönelik "Ergenekon Savaşı" başlattı.
Gazete Aydın Doğan'ın Ergenekon'un neresinde olduğunu sorgularken, Ergenekon konusunda uzman yazarı Şamil Tayyar da aynı konuda çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
Ancak Star Gazetesi'nin yayınında ilginç bir ayrıntı vardı.
Star Gazetesi Veli Küçük'ün Doğu Perinçek'i Aydın Doğan'a göndermesiyle ilgili çarpıcı detaylar verirken sürmanşetinden kritik bir sansüre imza attı.
Gazetenin birinci sayfasının sürmanşetindeki o kısım şöyle:
Radikal'de çıkan "Nerede fail-i mechul orada Veli Küçük" manşeti üzerine Veli Küçük, Doğu Perinçek'e "Git Aydın Doğan'la görüş" dedi. Perinçek Doğan'la görüştü. Doğan "Milliyet'te artık bu tür haberler yapılmayacak, Radikal'i de damadıma söylerim" diye cevap verdi.
Aydın Doğan, bu görüşmede garip bir itirafta bulunuyor; "Doğu Bey, Veli Paşa'ya söyleyin Hürriyet Gazetesi her ne kadar bende görünse de benim değil ...."nundur..
SÜRMANŞETTEKİ BU SANSÜR İÇERİDE AÇIK YAZILDI
Star Gazetesi'nin sürmanşetinden sansürlenen Aydın Doğan'a ait, "Hürriyet her nekadar benim görünse de benim değil ...'nundur" cümlesi, gazetenin 13. sayfasında açıkça yazıldı.
13. sayfada o cümle şöyle yer aldı: "Hürriyet her nekadar benim görünse de benim değil Koç'undur"
Star Gazetesi sürmanşetinde noktalarla sansürlediği bu cümleyi iç sayfalarda sansürlemeyi unutarak mı verdi; yoksa bilerek mi verdi? Bilerek verdiyse neden sürmanşette sansürledi. Unutarak verdiyse neden Koç ismine sansür uyguluyor?
Ya da soruyu terse çevirirsek ;Türkiye'nin para devinin bu olayın neresinde olduğu sansürleniyor mu, yoksa birgün konuşulacak mı?
