New York'ta Kurban Bayramı

New York'ta Kurban Bayramı

Kurban Bayramı New York'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

NEW YOK (AA) - New York'ta yaşayan Müslümanlar bayram namazını Brooklyn, Queens ve New Jersey'deki çeşitli camilerde eda etti.

Brooklyn Eyüp Sultan Camisi'nde bayram namazı, Türklerin yanı sıra özellikle Türki cumhuriyetlerden ABD'ye göç eden çok sayıda Müslüman'ın katılımıyla kılındı. Üç katlı caminin cemaatin tamamını alamaması nedeniyle namaz iki ayrı cemaat halinde eda edildi.

Namazın ardından bahçede bayramlaşan Müslümanlar birlikte kahvaltı etti.

New Jersey Bergen Diyanet Camii de gurbetteki Türklerin bayramı birlikte idrak etmek için buluştukları diğer bir adresti. Namazın ardından aileler ve çocukların da katılımıyla bahçede kahvaltı ve bayramlaşma gerçekleştirildi.

New York'un Queens bölgesinde ve civarında oturan Türkler ve diğer Müslümanlar da, bayram namazını kılmak için Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Mimar Sinan Camisi'nde bir araya geldi. Camii içinde yer bulamayanlar, namazını bahçede kılmak zorunda kaldı.

Namaz sonrası bayramlaşan cemaate çay ve kuru pasta ikram edildi.

ABD'nin Chicago kentinde de Türk Amerikan Kültür Derneği (TACA) tarafından düzenlenen organizasyonla Kurban Bayramı kutlandı.

Hanging Garden Banquet’te gerçekleşen etkinlikte önce bayram namazı kılındı ardından da katılımcılara kahvaltı ve kavurma ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :