NEVÜ, kendi elektriğini üretecek

NEVÜ, kendi elektriğini üretecek

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren tesisle kendi enerjisini üretecek.NEVÜ Rektörü...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren tesisle kendi enerjisini üretecek.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak amacıyla başlattıkları projenin tamamlandığını, üniversitenin elektrik ihtiyacının güneş enerjisiyle karşılanmasını hedeflediklerini belirtti.

Bağlı, "Nevşehir yöresinin sahip olduğu coğrafi konumu ve yıllık ortalama güneş oranı oldukça iyi. Kurmayı planladığımız güneş enerjisi santrali projemizi hazırlayarak gerekli izinleri aldık. Üniversite olarak inşallah tesisimizin yapımına en kısa zamanda başlayacağız." dedi.

Üniversite yerleşkesi içindeki 20 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan güneş panelleri ile ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını kaydeden Bağlı, "Elektrik maliyetlerimiz büyük ölçüde aşağıya çekilmiş olacak. Bu sayede üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağımız gibi, doğayı ve çevremizi de korumuş olacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :