Nevşehir'in ihracat rakamları

Nevşehir'in ihracat rakamları

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2016 yılının ilk sekiz aylık dönemine ait kentin tarımsal ürünleri kapsayan...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2016 yılının ilk sekiz aylık dönemine ait kentin tarımsal ürünleri kapsayan ihracat rakamlarını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada, Nevşehir yöresinde yetişmekte olan sebze, meyve ve hububatın yanı sıra Akdeniz bölgesinden getirilerek ildeki kayadan oyma soğuk hava depolarında olgunlaşmaya bırakılan yataklık limonun yurt dışına gönderilen birim raporları hakkında bilgiler verdi.

İhracatın, üretim ve istihdamı teşvik ettiğini vurgulayan Yılmaz, yılın ilk 8 ayında il genelinde gerçekleşen ihracatın daha da artırılması amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Hollanda, Kuveyt, Irak başta olmak üzere 20 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, 9 bin ton patates, 3 bin 200 ton dondurulmuş patates, 3 bin 250 ton limon, 12 bin 640 ton yaş meyve-sebze, 4 bin 100 ton buğday unu, 60 bin ton çilek fidesinin ihraç edildiğini aktardı.

Yılmaz, ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrolünde, 10 ton jöle, 3 ton patates cipsi, 17 milyon adet yumurtanın yanısıra 800 ton alkollü içkinin gönderildiğini de söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :