Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesine bağlı Til köyünde içinde su kaynayan kazanın içine düşen çocuk ağır yaralandı.Patates tarlasında çalışan...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesine bağlı Til köyünde içinde su kaynayan kazanın içine düşen çocuk ağır yaralandı.

Patates tarlasında çalışan ailesiyle bulunan Mahmut Ayyıldız’ın (7) oyun oynarken dengesini kaybederek ocakta su kaynatılan kazanın içine düştüğü iddia edildi.

Çevrede bulunanların 112 Acil Servisi arayarak durumu bildirmesinin ardından olay yerine gelen ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılan Ayyıldız’ın tedavi altına alındığı bildirildi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


- Acıgöl'de trafik kazası:7 yaralı

Acıgöl ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi nedeniyle refüje çarparak devrilen hafif ticari araçtaki 7 kişi yaralandı.

Acıgöl’den Nevşehir istikametine gitmekte olan Adem Çetinkaya yönetimindeki kullandığı 35 V 2454 plakalı hafif ticari araç çarpmanın etkisiyle takla attı.

Olay yerine gelen ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılan araç sürücüsü Adem Çetinkaya ile araçta bulunan Mustafa Birgül, Aysun Şahin, Yeliz Aydoğan, Behiye Çetinkaya, Fatma Aydoğan ve Berra Can Birgül tedavi altına alındı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.


- Belediyenin düzenlediği enstrüman kurslarından 5 kişi faydalandı

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde 10 yıldan beri aralıksız düzenlenen müzik enstrümanları kullanımına yönelik eğitimden bugüne kadar 5 bini aşkın kişinin yararlandığı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2006 yılında başlatılan ve dörder aylık dönemler halinde 8 yaş üstü kişilere ücretsiz verilen bağlama, gitar, ney, keman ve kanun kurslarından bugüne kadar 5 binden fazla kişinin eğitim aldığı belirtildi.

Her yıl yaklaşık 500 kişinin eğitim aldığı kursların gelecek yıllarda da devam etmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

Nevşehir'den kısa kısa

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :