Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu Müftülüğü, Ramazan ayı dolayısıyla halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.Derinkuyu İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen,...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu Müftülüğü, Ramazan ayı dolayısıyla halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Derinkuyu İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ramazan ayı teması olarak, "Gelin gönüller yapalım bu Ramazan ve her zaman" konusunun belirlendiğini söyledi.

Gökmen, ramazan temasının ilçe müftülü tarafından hazırlanan vaaz irşat programlarıyla ilçe merkezi, kasaba ve köylerde bulunan camilerde anlatılarak farkındalık oluşturmaya çalışıldığını belirterek, "Halkımız yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan sayfası da yayındadır. Bu sayfada dünya genelinde ve ülkemizde Ramazan ayı ile ilgili faaliyetleri görebilir." dedi.

Müftülük olarak ilçede yapılacak faaliyetlere değinen Gökmen, "İlçemiz merkez kasaba ve köylerindeki 22 camide mukabele okunmaktadır. Yine Kadir Gecesinde sabaha kadar açık kalacak camilerin sayısı 19 iken, ramazan ayının sünnetlerinden olan itikafa izin verilen cami sayısı 11 olarak belirlenmiştir. Kur'an kursu öğreticileri marifetiyle bayanlara yönelik Hacı Bekir Camisi'nde ramazan ayı boyunca 13.30-15.00 saatlerinde mukabele okunmaktadır." diye konuştu.

- Şehit Er Selim Bingöl parkında düzenleme çalışması

Nevşehir’in Güzelyurt Mahallesindeki Şehit Er Selim Bingöl Parkının yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalara başlanıldı.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, Güzelyurt Mahallesi 201. Sokak'ta 2 bin 100 metrekarelik alanı kapsayan parktaki yeşil alanların sulanması, otomatik sistemli hale getirilecek.

Çalışmalar kapsamında yürüyüş yollarının düzenlenmesinin yanı sıra yeşil alanlar yeniden çimlendirilecek.

Düzenleme çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler