Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret ederek, özel halk otobüsü ve okul...

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret ederek, özel halk otobüsü ve okul servis işletmecileriyle buluştu.

Gizligider, halkın ulaşım hizmetlerinden sistemli olarak yararlandırılması yönünden, kentte ortaya konulan hizmet nedeniyle teşekkür etti.

Firma temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Gizligider, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Meclis tatilde ama vekillerin tatili dostlarla hasbihal ile olur. Halk otobüsü ve okul servisi kullanan şoför ve işletmecileri ile değerlendirmede bulunduk. Ankara’da tekrar buluşup, sorunlarının çözümü için kolları sıvamak üzere anlaştık." dedi.

- Sokak hayvanları için barınak

Kaymaklı beldesinde, sokak hayvanları için gececi barındırma ve bakım evi hizmete girdi.

Belediye tarafından yaptırılan, içinde köpekler için kulübelerin bulunduğu alanda görevlendirilen personel, hayvanların bakımı ve takibini yapacak.

Belediye Başkanı Halit Elma, yaptığı açıklamada, belediyelerin, bulundukları bölgenin problemlerini gidermekle yükümlü olan kurumlar olduğunu belirterek, barınağın sokaklarda başıboş ve bakımsız olarak gezen hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulduğunu kaydetti.

Elma, "Geçmişte anılarını yazan seyyahlara göre bir toplumun gelişmişliğini gösteren en önemli unsur, hayvanlara gösterdikleri muameledir. İnsanların hayvanlara olan yaklaşımları, kişilerin içindeki merhameti gösterir. Kaymaklı'nın caddelerinde sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları görevlilerimiz tarafından alınarak barınağımızda korumaya alınıyor." diye konuştu.

- Risk oluşturan elektrik direkleri kaldırılıyor

Derinkuyu ilçesinde sokak ortasında bulunan ve araç geçişini engelleyen elektrik direği belediyenin girişimleri sonucu yerinden kaldırıldı.

Yeni mahalle Gölcük Yolu sokakta, yıllardır yol ortasında bulunan direk, MEDAŞ ekiplerince sökülerek uygun bir alana kaldırıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, direğin uzun süredir can ve mal güvenliğine yönelik risk oluşturduğunu belirterek, "Yol ortasında bulunan direğin kaldırılması için yetkililere talepte bulunduk. Benzer durum içeren farklı alanlarda da çalışma yapacağız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :