Nevruz Bayramı kutlamaları

Nevruz Bayramı kutlamaları

Sivas, Kırşehir ve Yozgat'ta kutlama etkinlikleri düzenlendi

SİVAS (AA) - Nevruz Bayramı dolayısıyla Sivas, Kırşehir ve Yozgat’ta kutlama etkinlikleri yapıldı.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu. Sivas Belediyesi mehter ekibinin konserinden sonra temsili olarak demir dövüldü.

Daha sonra katılımcılar, nevruz ateşi üzerinden atladı.

Kutlamaya, Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan ve Yeliz Yıldızhan, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

- Kırşehir

Kırşehir Valiliği önünde, Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi'nde kalan gençlerin hazırladığı etkinlikte Vali Necati Şentürk ve protokol üyeleri, demir döverek yakılan ateşin üzerinden atladı.

Şentürk, etkinlik sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte uyuşturucu bataklığına bulaşmış gençlerin şimdi Nevruz Bayramı etkinliği organize eder hale gelmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Nevruz Bayramı'nın birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu vurgulayan Şentürk, "Türk'ü, Kürt'ü hepimiz kardeşiz, farkımız yok. Bu toprakların insanıyız, bu dinin mensuplarıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız." dedi.

Ekinliğe, Kırşehir Garnizon Komutanı Personel Albay İlhan Güneş, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, MHP İl Başkanı Arif Ekici, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

- Yozgat

İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, Kredi ve Yurtlar Kurumu Ahmet Efendi Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki etkinlikte, nevruzun yeni gün, yeni yılın ilk günü anlamına geldiğini dile getirerek "Atalarımız, yeni bir hayat, yeni bir başlangıç olan bu tarihi günü yani nevruzu asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir." dedi.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zübeyir Bütüner de dünyadaki nevruz kutlamalarıyla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, yumurta tokuşturdu, demir dövüp nevruz ateşinden atladı.

Öğrencilerin müzik eşliğinde halay çekip eğlendiği kutlamalar, fidan dikimi ve pilav ikramıyla son buldu.

Programa, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Komutan Albay Selçuk Yıldırım, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :