NEÜ’de hemşirelik öğrencileriyle tanışma

NEÜ’de hemşirelik öğrencileriyle tanışma

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı tanışma toplantısı Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Programa, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

UYSAL: MESLEĞİ ÇOK İYİ ÖĞRENMEK GEREKİYOR

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, Sağlık Bilimleri Fakültesinde bin 198, Hemşirelik Fakültesi hemşirelik bölümünde ise 509 kayıtlı öğrenci bulunduğunu aktararak, “Necmettin Erbakan Üniversitesindeyiz, Mevlana diyarında gönüllerin şehrindeyiz, huzur kentindeyiz. 4 yıl çabuk geçecek, bir meslek sahibi olacaksınız, meslekleriniz ile ilgili donanımları kazanacaksınız ama insani gelişim açısından da üniversiteyi çok iyi değerlendirmek gerek. Öğrenci topluluklarımız sosyal sorumluluk projeleri üretiyor, akran iletişimi, paydaşlarla etkileşim, mesleki ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere faaliyetlerde bulunuyor. Sağlık profesyonellerinin eğitiminde en önemli temel hedef; bireyden başlayarak aile ve toplumun sağlığını öncelikle korumak, hastalık durumunda tedavi sağlamak ve bize ihtiyacı olanlara destek olmaktır. Bu yönde temel hedefleri yerine getirecek şekilde tüm bölümlerde öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımız sizin gelişiminizi sağlayacak her türlü desteği vermeye de hazırlar. Gerek Sağlık Bilimleri Fakültesinde gerekse Hemşirelik Fakültesinde dünya standartlarında mesleki bilgi ve beceri kazanmış, temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumsal ve mesleki etik ilkeleri özümsemiş, disiplinler arası işbirliğinin önemini kavramış, bilimsel bakış açısını geliştiren, güncel gelişmeleri takip eden bireyler yetiştirmek üzere buradayız. Sizlerle birlikte sağlıkla 4 yılı bitirmek dileğiyle hepinize ‘hoş geldiniz’ diyorum.” şeklinde konuştu.

ŞEKER: EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Salondaki öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Mesleğinizi iyi icra edebilmek için burada alacağınız eğitimin ne kadar gerekli olduğunu mesleğe başladığınızda anlayacaksınız. Meslek icrası ciddi bir sorumluluk ve bu sorumluluğun hakkını verebilmeniz için de hocalarınız sizi en iyi şekilde yetiştirmek üzere kurumsal bir programla 4 yıl boyunca zorlayacaklar. Sizler de dört yıl boyunca bu zorluğu aşarak sonunda diplomanızı alıp meslek hayatına atılmış olacaksınız. Bizler Hz. Mevlana’nın ‘Donmadan bulanmadan akmak ne hoş’ sözünde olduğu gibi donmadan bulanmadan hayatın içerisinde akmak, bir şeyler üretmek ve bu ömrü değerlendirmek zorundayız. Bunu yaparken de elimizde bazı kriterler olmak zorunda. Yine Hz. Mevlana diyor ki: “Biz bu topraklara sevgiden başka bir tohum ekmedik”. Sevgi, kardeşlik temelli başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için gerekenlerin yapıldığını belirten Rektör Şeker, “Hocalarımızın iyi niyeti ve desteği sizleri kuşatacaktır. Hep birlikte bir aile olarak sizler için buradayız. Bu anlamda öğrenci kardeşlerimizin başarısı, güzel günleri bizleri sevindirir ve mutlu eder. Onların yaşadığı her bir sorun da bizi üzer ve bizler sorunu çözmek için gayret ederiz. Daha iyi mekanlarda, daha iyi şartlarda eğitim almanız için çabalayan ciddi bir kadromuz ve bunu bize sağlayan devletimiz var. Allah devlete, millete zeval vermesin, hepinize sağlık afiyet diliyorum.” dedi.  Konuşmaların ardından bölümlerinde başarılı olan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi bölüm başkanları ve Hemşirelik Fakültesi hemşirelik bölüm başkanının konuşmasının ardından program sona erdi.

neu’de-hemsirelik-ogrencileriyle--(1).jpg

Etiketler :