NEÜ’de “Edirne Osmanlı Camilerine Strüktürel Bir Bakış” fotoğraf sergisi

NEÜ’de “Edirne Osmanlı Camilerine Strüktürel Bir Bakış” fotoğraf sergisi

Uluslararası Rumi Araştırmalar Merkezi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Edirne Osmanlı Camilerine Strüktürel Bir Bakış” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Hayri Erten, sergide katkısı bulunanlara teşekkür ederek, “Camiler Haftası münasebetiyle bu sergiyi açmış bulunuyoruz. Serginin amacı, tarihimizde çok önemli yeri olan Osmanlı’nın eserlerini hem mimari hem de fotoğraf sanatı açısından üniversite gençliğimizle buluşturmak. Edirne’ye gidip gezemeyen gençlerimiz için burada kendilerine fotoğraflarla birlikte camilerin anlatımını sağlamak ” dedi.

Yüksek Mimar Şule Yılmaz Erten, Prof. Dr. Hayri Erten ve Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal’ın hazırladığı sergide Edirne’de bulunan Selimiye Cami, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Muradiye Cami ve Gazimihal Camisinin iç ve dış mimarisinin yansıtıldığı fotoğraflar 3-4 Ekim tarihlerinde Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde sergilendi.

Sergi açılışına NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ile öğrenciler katıldı.

neu’de-“edirne-osmanli-camilerine-strukturel-bir-bakis”-fotograf-sergisi-(1).jpg

Etiketler :