NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini mezun etti. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini mezun etti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversitede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere hayat boyu yapacakları işleri severek yapmalarını tavsiye etti.

Kaliteyi korumak ve sağlıklı bir yönetim anlayışı içinde vatandaşın kaliteli hizmet alması için aldıkları görevi mezun ettikleri öğrencilerle sürdürdüklerini anlatan Şeker, "Bu yarışta bazı meslekler daha çok öne çıkmakta. Öğretmenlik ve sağlık çalışanları ayrı bir yer tutuyor. Birebir insana temas eden, insanın hem fiziki, hem ruhi, hem de insanın kaliteli yaşamını sağlayacak olan eğitim altyapısını sağlamaya yönelik bu meslekler bizim için ülke için insanlık için çok önemli." diye konuştu.

Sağlık hizmetinin memur mantığıyla yapılamayacağını kaydeden Şeker, bu işin gönüllülük mantığıyla, hizmet eri mantığıyla yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal da 5 yıl önce kurulmuş yeni bir fakülte olduklarını belirterek kısa sürede müfredatlarını oluşturarak öğrencilerine hem eğitim hayatı hem yaşam için rehber olmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra sorumluluklarının farklılaşarak devam edeceğinin altını çizen Uysal, gençleri yeni başlangıçların beklediğini belirterek mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :