NEÜ Otizm Araştırma Merkezi Kosova ve Makedonya’da

NEÜ Otizm Araştırma Merkezi Kosova ve Makedonya’da

Necmettin Erbakan Üniversitesi Otizm Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Nisan ayı otizm farkındalığı çalışmaları kapsamında uluslararası eğitim ziyareti ve programlar gerçekleştirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Otizm Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Nisan ayı otizm farkındalığı çalışmaları kapsamında uluslararası eğitim ziyareti ve programlar gerçekleştirdi. Otizm Çalışmaları Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Ümit Savaş Taşkesen ve Fatih Koçak davet üzerine gerçekleştirdikleri programlar çerçevesinde Kosova ve Makedonya’da görüşmeler gerçekleştirdi. Kosova’nın başkenti Priştina’da Tika Koordinatörü Hasan Burak Ceran’ı, Yunus Emre Enstitüsü’nün yanı sıra Priştina üniversitesinden akademisyenlerle, Down Merkezi, National Autism Association ve Autisme Flet derneklerini ziyaret ederek genelde Türkiye özelde Konya SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim vakfında ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

neu-otizm-arastirma--(1).jpg

UZMANLAR BİLGİ VERDİ

NEÜ Otizm Çalışmaları Uygulama Merkezi görevlileri Ümit Savaş Taşkesen ve Fatih Koçak Priştina’daki ziyaretlerin ardından Makedonya Tetovo/Kalkandelen’e geçtiler. Kalkandelen’de Otizm alanında faaliyet gösteren Ura-Blue Derneğinin otizm farkındalık ayı kapsamında düzenlediği eğitim programının davetli konuşmacıları olarak “Otizm ve Beyin” ile “Otizmli Bireylerde Problem Davranışlar”, programın diğer davetli konuşmacısı Ahmet Yalçın Hocaoğlu ise “Otizm ve Zihin Kuramı” konulu eğitim semineri verdiler. Otizm alanında çalışman uzmanların yanında Kalkandelen Üniversitesindeki Psikoloji ve Özel Eğitim bölümü öğrencilerinin katıldığı program soru cevap ve Türkiye’de staj yapma imkanları üzerine konuşmalarla sona erdi. Katılımcılara Konya, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sobe hakkında bilgi verildi. Ümit Savaş-Memleket

neu-otizm-arastirma--(5).jpg

neu-otizm-arastirma--(6).jpg

neu-otizm-arastirma--(9).jpg

Etiketler :