NEÜ Koordinatörlüğündeki Erasmus Projesine 250 bin avroluk destek

NEÜ Koordinatörlüğündeki Erasmus Projesine 250 bin avroluk destek

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2023 yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2023 yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) çerçevesinde yapılan 135 proje başvurusu arasından sadece yedi kurumun kabul aldığı listeye girerek önemli bir başarıya daha imza attı.

NEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Hayriye Ulaş Taraf koordinatörlüğünde, araştırmacı olarak Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Yıldız ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dilbilim Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Ayten Bülbül'ün yer aldığı ve 36 ay boyunca yürütülecek olan "E-STORIES" başlıklı proje, 250 bin avroluk bir bütçeyle hibelendirildi.

PROJEDE 5 ÜLKEDEN 6 KURUM YER ALIYOR

NEÜ koordinatörlüğünde, Konya Teknik Üniversitesi, Almanya'dan Paderborn Üniversitesi, İspanya'dan Malaga Üniversitesi, Yunanistan'dan Girit Üniversitesi ve Sırbistan'dan WEBIN ortaklığında yürütülecek proje çerçevesinde, ilgili üniversitelerin uluslararası öğrencilerine yönelik hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak dijital öyküleme gibi yenilikçi öğretim metotları ile harmanlanmış multidisipliner bir yaklaşımla zenginleştirilmiş dil öğretim programları tasarlanacak. E-STORIES aracılığıyla konsorsiyum tarafından, uluslararası/göçmen üniversite öğrencilerinin bulundukları ülkenin dilini kullanmada kazanımlar sağlaması, özellikle konuşma ve etkileyici yazma ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmesi, dijital yetkinliklerini ve dijital okuryazarlıklarını güçlendirmesi, kültürlerarası yetkinliklerini ve farkındalıklarını geliştirmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.