NEÜ kendi elektriğini üretiyor

NEÜ kendi elektriğini üretiyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Köyceğiz Kampüsü'ne kurduğu güneş enerjisi santrali ile kendi elektriğini üretiyor.

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) desteklediği proje sayesinde üniversite, hem elektrik maliyetini düşürüyor hem de öğrenciler uygulamaya yönelik imkan buluyor.

neu-kendi-elektrigini-uretiyor--(1).jpg

NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında MEVKA'dan 342 bin lira destek aldıklarını belirterek, programın toplamda 950 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Muciz Özcan, projenin öğrencilerin eğitimine, doğaya ve maddi açıdan üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

 

Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Köyceğiz Kampüsü'ne uygulanmak üzere 250 kilowattlık güneş enerjisi santrali kurulumu için gerekli fizibilite çalışmaları yapıldı. Üniversite kampüs alanının mimari projesi doğrultusunda panel kurulumu için uygun alanlar belirlendi. Yapılan enerji analizi sonucunda bin 900 metrekarelik alana oturan bu santral yaklaşık olarak yıllık 426 bin 750 kilowatt elektrik enerjisi üretecek ve yıllık 135 metreküp karbondioksit sera gazı salımı azalacak. Mali analiz sonucunda ise santralden yıllık 167 bin 436 lira kazanç elde edileceği ve sistemin geri ödeme süresinin ise yaklaşık 5 yıl olacağı hesaplanmıştır."

neu-kendi-elektrigini-uretiyor--(2).jpg

Etiketler :