NEÜ ile yayıncılık firması Elsevier ile anlaştı

NEÜ ile yayıncılık firması Elsevier ile anlaştı

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile yayıncılık firması Elsevier arasında iş birliği anlaşması gerçekleştirildi. İş birliği kapsamında, Elsevier Türkiye direktörlüğü tarafından ortak yazar çalıştayları, bilgilendirme ve eğitim toplantılarına başlandı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, iki yılı aşkın süredir bilimsel yayıncılık alanında önemli hizmetler yürütüldüğünü belirterek, yapılan faaliyetler neticesinde “Akademik Gelişim Ekosistemi” oluşturduklarını kaydetti.

Ekosistem içerisinde NEÜ dergileri, NEÜ Yayınları, İstatistik ve Veri Analizi, Akademik Çeviri birimlerinin faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Kaleci, “Üniversite bünyesinde bilimi ve bilimsel çalışmaları özendirmek, bilimsel altyapıyı iyileştirmek ve en önemlisi bilimsel üretim seviyesini hem tespit etmek hem de arttırmaya yönelik pek çok etkinlikler, yarışmalar, teşvikler, çalıştaylar yapıldı. Son alarak akademik performans yönetimi anlamında Akademik Performans İzleme ve Değerlendirme Birimi’ni kurduk. Bu kapsamda üniversitemiz ile Elsevier arasında iş birliği kurarak önemli adımların atılmasını sağladık ve akademik gelişim ekosistemini geliştirme anlamında hız kazandık” şeklinde konuştu.

Bilimsel çalışmaların objektif değerlendirmesinin, çalışmaların ve bilimsel çıktıların, kanıtlanabilir ve güvenilir veriler kullanılarak mümkün olduğunu vurgulayan Kaleci̇, “Bu bakış açısını yaygınlaştırmayı amaçlayarak, mevcut çıktıların bilimsel olarak ölçülmesine ve yönetilmesine imkân veren SciVal isimli bilimsel bir araç satın aldık ve kütüphanemizin web sayfası (elibrary.erbakan.edu.tr) üzerinden erişime açtık. Türkiye’de bu yazılımı kullanan sayılı üniversitelerden biri olarak üniversitemiz akademisyenlerine, lisansüstü öğrencilerine yönelik bu yazılımın ilk eğitim toplantılarını yaptık. Yazılımın üniversitenin tüm birimlerinde kullanılması ve bundan sonraki süreçlerde, alınacak kararlarda ve belirlenecek stratejilerde bu yazılım çıktılarından yararlanılması için tüm üniversiteye duyurma konusunda gerekli çalışmalarımızı yaptık.

SciVal Nedir?

SciVal, araştırmacıların, kurumların, ülkelerin, dergilerin, araştırma alanlarının, fon sağlayıcıların kısacası araştırmaya konu olan her husus hakkında, gerek mikro, gerek makro düzeyde çıkarımlarda bulunulmasına yardımcı olan Scopus tabanlı bir veri tabanıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.