NEÜ, beden eğitimi ve spor bölümü öğrenci alacak

NEÜ, beden eğitimi ve spor bölümü öğrenci alacak

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) bünyesinde bulunan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, bu yıl ilk...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) bünyesinde bulunan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, bu yıl ilk öğrencilerini alacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılında 60 öğrencinin alınacağı bölüme girmek için adaylar özel yetenek sınavında ter döktü.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne alınacak 60 öğrencinin seçilebilmesi için sınavlar yapıldığını söyledi.

Sınavda kullanılan cihazların, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin belirlediği cihazlar olduğunu ifade eden Kırbıyık, "Sınavda koordinasyon 8 bölümden oluşuyor. Hiçbir branşa ağırlık verilmeden bütün branşlar test ediliyor. Ayrıca sınavlarda farklı üniversitelerden öğretim üyeleri jüri olarak görev yapıyor." dedi.

Fakültenin Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Uzun da öğrencileri koordinasyon parkuruna bağlı olarak sınava tabi tuttuklarını, temel motorik özelliklerin ölçülerek öğrencilerin alımının yapıldığını aktardı.

Sınavın şeffaf olduğunu belirten Uzun, "5 ayrı kamera ile tüm sistem analiz ediliyor. Öğrencilerin itiraz etmesi halinde hangi istasyonda itiraz varsa o istasyonu kayıt eden kameradan analiz yapılıyor." diye konuştu.

Uzun, genel anlamda öğrencilerin temel motorik özelliklerini ölçtükleri için öğrencilerin beden eğitimi öğretmenliği yapıp yapamayacağı konusunda bir kanıya varmaya çalıştıklarını, buna bağlı olarak da öğrencileri sınav sonucuna göre alacaklarını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :