Netflix’in yeni Türkiye skandalına tepkiler büyüyor! Haritayı yine böldüler.. TGB'den açıklama

Netflix’in yeni Türkiye skandalına tepkiler büyüyor! Haritayı yine böldüler.. TGB'den açıklama

Netflix’te Türkiye ve Türkler hakkındaki skandallar bitmiyor. Pepsi, Where's My Jet dizisinin bir bölümünde görülen Türkiye haritasına tepki yağdı. Haritada, Türkiye’nin doğu bölgesi Ermenistan toprağı olarak yansıtıldı..

Netflix’te yayınlanan Pepsi, Where's My Jet dizisinin birinci bölümünde görülen Türkiye haritasına Türk izleyicilerden tepki geldi. Dizinin bir sahnesinde gösterilen haritada, Türkiye’nin doğu bölgesi Ermenistan'ın toprağı olarak yansıtıldı. Netflix’in Türkiye hakkındaki skandalları ilk değil, daha önce de Türk ya da yabancı yapım bir çok içerikte, yayınladığı dizi ve filmlerle her fırsatta Türkiye'yi hedef alıyor. Türklüğü ve Türkleri aşağılayan çirkin senaryolara yer veriliyor.

Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarına devam eden Netflix platformu, yapımlarında sürekli Türkiye'yi aşağılayan sahnelere ve cümlelere yer vermesine rağmen, Türk oyuncular bu mecrada boy gösterebilmek, platformun dizilerinde rol alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Resim

Netflix , 6-7 Eylül olaylarını konu eden, 'Kulüp' dizisinde; Türkler her yeri durduk yere yakıp yıkan bir millet gibi yansıtıldı.

netflix-zeytinagaci.jpg

Bir diğer Türk yapımı dizi olan, 'Zeytin Ağacı'nın 1940'lı yıllarda geçen bir sahnesinde ise mübadele döneminde bir Rum anne, bindiği bir Türk ailenin teknesinde, uykuya daldığında tekne sahibi tarafından başına vurularak denize atılıp boğuldu.

Designated Survivor (TV Series 2016–2019) - IMDb

'Designated Survivor' adlı Netflix dizisinde ise kalkışmanın FETÖ ile ilgisi olmadığı iddia edildi. Dizide 'Nuri Şahin', Türk Cumhurbaşkanı 'Fatih Turan' tarafından, Türkiye'deki darbe girişiminin aktörü olarak suçlandı, ABD ise Şahin'i korumaya aldı. Dizideki bazı sahnelerde Türkiye Cumhurbaşkanına ağır hakaret edildiği görüldü.

netflix.jpg

Netflix’te yayınlanmaya başlayan "Pepsi, Where İs My Jet" isimli dizide, Türkiye haritasında Erzurum ve Kars’ın üzerine Ermenistan yazılması büyük tepki toplamıştı. Bir tepki de Türkiye Gençlik Birliği’nden geldi.

Türkiye Gençlik Birliği Twitter hesabından yapılan açıklamada “Netflix bölücülüğüne izin vermeyelim, ülkemizi hedef alan yayınlar kaldırılsın” ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili RTÜK göreve çağrıldı.

Türkiye Gençlik Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Netflix bölücülüğüne izin vermeyelim!

Netflix'te yayınlanan "Pepsi, Where İs My Jet" adlı yapımda Erzurum ve Kars'ın üzerine Ermenistan yazıldı.

ABD silahla başaramadığını dizilerle gerçek yapamaz.

RTÜK göreve!

Ülkemizi hedef alan yayınlar kaldırılsın.

Bu ilk değil!

Emperyalist merkezlerin Türkiye’ye dayattığı sözde Ermeni Soykırımı yalanı, “Designated Survivor” dizisinde, hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün propagandası da “Another Life” dizisinde piyasaya sürülebilmektedir.

Netflix’in “The SPY” dizisinin 4. bölümünde de duvara asılı bir bölünmüş Türkiye haritası görülmüştü.

“Yakamoz s-245” adlı Türk yapımda da Türk Ordusu ve Deniz Kuvvetleri hedef alındı.

Kulüp dizisinde genç Cumhuriyetin “varlık vergisi” kararı ile Türkiye azınlıkları ezen bir ülke olarak gösterildi.

Yetkililere çağrımızdır!

Ülkemizin bütünlüğüne saldıran yayınlar kaldırılsın!”

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.