Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul iddialara son noktayı koydu: Abimin kabul etmediği filmi biz de istemiyoruz

Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, kardeşinin filminin yapılmasına ve bu konuda çıkan tartışmalara müsaade etmediklerini belirterek, "Abimin kabul etmediği filmi biz de istemiyoruz" dedi

‘Bozkırın Tezenesi’ merhum Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, kardeşinin filminin yapılmasına ve bu konuda çıkan tartışmalara müsaade etmediklerini ifade ederek, "Birileri film yapılmasını istiyor, fakat abim bunu zamanında kabul etmedi. Abimin kabul etmediği filmi biz de istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Merhum bozlak ustası ve ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatının beyazperdeye aktarılacağının duyulmasıyla Neşet Ertaş’ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul'da bu tartışmalara tepki göstererek açıklamada bulundu.

NEŞET ERTAŞ "BEN HER ŞEYİMİ TÜRKİYE’YE ZATEN ANLATTIM" DEMİŞTİ

Çekilecek olan filme karşı olduklarını söyleyen Neşet Ertaş’ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, “Abim sağlığında da film istemedi. Abim filme gerek yok dedi. 'Ben her şeyimi Türkiye’ye zaten anlattım' diye de konuşmuştu. Birileri film yapılmasını istiyor fakat abim bunu zamanında kabul etmedi. Abimin kabul etmediği filmi biz de istemiyoruz" diye konuştu.

Neşet Ertaş'ın hayatının Erol Parlak tarafından kaleme alınan Kültür ve Turizm Bakanlığının 2019'da yayımladığı iki ciltlik 'Garip Bülbül Neşet Ertaş, Hayatı, Sanatı ve Eserleri' adlı kitaptan yola çıkılarak film haline getirilmesine Ertaş'ın ailesi karşı çıkmıştı.

HAYATININ FİLME ÇEKİLMESİNE ASLA RIZALARI YOK

Neşet Ertaş'ın çocukları Nigar Leyla Ertaş, Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan, babalarının hayatının filme çekilmesine asla rızalarının olmadığını söyleyerek 'Garip Bülbül Neşet Ertaş'ın çekilmemesi için dava açmıştı. Kırşehir'de merhum Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'ta açıklama yaparak film için babasının sağlığında da müsaade etmediğini kamu oyuna açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.