Nepal'de Kurban Bayramı

Nepal'de Kurban Bayramı

TDV, Nepal'de 20 bin aileye kurban eti ulaştıracak

NEPALGUNJ (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2016 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, kurban etlerini Güney Asya ülkelerinden Nepal’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

Vakıf ekipleri, ülkede Müslüman nüfusunun en yoğun olduğu yer olan Nepalgunj’daki Idga Camisi'nde, Nepalli Müslümanlarla namaz kılarak bayram coşkusuna ortak oldu.

TDV'nin 2016 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında görevlendirdiği ekibin başı Alpay Yücel, Nepal'e 6 kişilik bir gönüllü ekibi ile geldiklerini belirtti.

Türk halkının emanetlerini en doğru şekilde yerine getireceklerini ifade eden Yücel, Nepal ekibi olarak Nepalgunj şehrinde kurban kesime başladıklarını aktardı.

Yücel, 3 ayrı ekip olarak Nepal’in 5 bölgesinde 290 büyükbaş kurban keseceklerini ve yaklaşık 20 bin ailenin evine et dağıtılacağını söyledi.

Diyanet Vakfı'nın Nepal'deki partner kuruluşu İslami Sangh Nepal Derneği Genel Başkanı Khursheed Alam, Türkiye'yi ve Türk halkını ise Nepal Müslümanlarının yanlarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Alam, durumları gerçekten kötü olan Müslüman Nepallilerin evlerine bayramda et gireceği için çok mutlu olduklarını vurguladı.

Nepal'in 27 milyona civarındaki nüfusunun 1 milyonunu Müslümanların oluşturduğu tahmin ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :