Nedim Şener'den Meral Akşener'e, "Masum Mehmetçik" tepkisi

Nedim Şener'den Meral Akşener'e, "Masum Mehmetçik" tepkisi

Posta yazarı Nedim Şener, 15 Temmuz'la ilgili "Mehmetçikler hapiste, garip gureba hapiste" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi.

Posta yazarı Nedim Şener, 15 Temmuz'la ilgili "Mehmetçikler hapiste, garip gureba hapiste" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e köşesinde tepki gösterdi.

"Siyasetçilerden, özellikle 15 Temmuz gecesi ortalarda görünmeyen siyasetçilerden çok fazla bir şey beklemiyorum"  diyen Şener, "Bir zamanlar, “5 günlük er” yalanı üzerinden yapılan 15 Temmuz ile ilgili algı operasyonu, şimdi farklı bir görünüm kazandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta bir mitingteki konuşmasında, “Mehmetçik hapiste, garip gureba hapiste” dedi. Akşener’in bu sözleri kısa sürede büyük tepki aldı"  ifadelerini kullandı.

"Bir zamanlar, “5 günlük er” yalanı üzerinden yapılan 15 Temmuz ile ilgili algı operasyonu, şimdi farklı bir görünüm kazandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta bir mitingteki konuşmasında, “Mehmetçik hapiste, garip gureba hapiste” dedi. Akşener’in bu sözleri kısa sürede büyük tepki aldı." diyen Şener şöyle devam etti:

"Bir gazeteci olarak bana düşen bu tepkilerden de öteye, gerçeğin peşinde olmaktı. Gerçekten de “hapiste olan Mehmetçik mi?” Adalet Bakanlığı’na başvurup Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği ile FETÖ’nün darbe davalarında tutuklu olan kamu görevlilerinin sayılarını talep ettim.

Gönderilen tabloya göre 8 Mart 2019 itibarıyla FETÖ’den tutuklu olan kişi sayısı 30 bin 727. Meslek gruplarına göre sayılar aşağıdaki tabloda. Ben sadece “Mehmetçik” denilen er ve erbaş konusuna değineceğim. Darbeye karışan TSK personeli 8 bin 651 kişi.

Bunların 5 bin 200’ü subay, bin 676'sı erbaş ve er, bin 214'ü ise askeri öğrencilerden oluşuyor. 8 Mart itibarıyla tutuklu olan er ve erbaş sayısı 169. Bunlardan 12 er işledikleri suçlardan dolayı ağırlaştırılmış müebbet, 131 er müebbet, 41 er de süreli hapis cezası aldı.

Yani hapiste olan “Mehmetçik” denilen kişiler 15 Temmuz’da yaşları 14 ile 75 arasında değişen 250 sivil şahsın öldürülmesinde 2 bin 193 kişinin yaralanmasından rol oynayan, tetik çeken kişiler. “Masum Mehmetçik” lafını ağzına alan siyasetçiler biraz da o şehitlerin, gazi olanların asıl ihanete uğrayan bu halkın hakkını arasa yerinde olur."

Şener tutuklama verileriyle ilgili şu tabloyu paylaştı.

Şener5c97f36e66a97ce7106a64a3.jpg

Etiketler :