Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Azerbaycan’a video klipli destek

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Azerbaycan’a video klipli destek

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı lisans 4. sınıf öğrencisi 36 genç, Öğretim Görevlisi Osman Kürşad Çakır önderliğinde Azerbaycan’a destek için video klip hazırladı

Konya'da kurulu Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı akademisyenleri ve öğrencileri Azerbaycan’a destek için video klip hazırladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı lisans 4. sınıf öğrencisi 36 genç, Öğretim Görevlisi Osman Kürşad Çakır önderliğinde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Azerbaycan’a desteklerini göstermek için “Azerbaycan’ım” parçasını seslendirdi.

Her hafta yapılan derslerde, proje üzerinde çalışmaya başladıklarını belirten Öğretim Görevlisi Osman Kürşad Çakır, “Projeyi gerçekleştirmek için görev paylaşımı, eserin partisyon dağılımını yaptık. Zaman zaman çalınan partilerin kontrolünün yapılmasıyla doğru çalınıp söylenmesini sağladık. Öğrencilerimiz, durumun ciddiyetinin farkında olarak evlerinde ses ve video kayıtlarını yaparak bize gönderdiler. Biz de gerekli ses dosyalarını videodan ayırarak Mix-Mastering için Öğr. Gör. Yunus Çağlak ile birlikte üzerinde çalışıp kısıtlı imkanlara rağmen ortaya güzel bir ürün çıkarmaya gayret ettik.” dedi.

11.jpg

Ankara Devlet Operası solisti Şenol Talınlı, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu tar sanatçısı Erol Çetin, Almanya Düsseldorf Ren Operası sanatçısı Gürkan Gider, müzik öğretmeni Nurullah Harmankaya ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Çakır, “Onlarca yıldır iç yaramız olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin, 8 Kasım’da kurtuluş günü ilan edebilecek düzeyde Ermenistan’a üstün gelmiş olması bizi çok sevindirdi. Bu çalışmamızı da onların bu zaferlerini kutlamak adına minik bir hediyemiz olsun düşüncesiyle gerçekleştirdik. Selam olsun Azerbaycanlı kardeşlerimize…” şeklinde konuştu.

1.jpg

Projenin Mix-Mastering kısmıyla ilgilenen Öğretim Görevlisi Yunus Çağlak ise, “Kürşad hocam projeyle geldiğinde ne gerekiyorsa yapalım diye konuştuk. Böyle bir çalışma, pandemi şartlarından dolayı çok zorlayıcı. Ev ortamında yapılan kayıtları stüdyo ortamına dönüştürmek ciddi bir emek istiyordu. Buna rağmen çok şükür hepsinin üstesinden gelerek çok güzel bir ürün ortaya çıkardık. Projede emeği geçen herkes büyük bir özveriyle çalıştı ve benim de içinde bulunmaktan gurur duyduğum bir çalışma oldu. Can Azerbaycan’a, gardaşlarımıza ne yapsak azdır. Gönlümüzden çok şey geçiyor ama elimizden gelenleri acizane sunmaya çalıştık. Bundan sonra da inşallah daha güzellerini sunmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.