"Ne mutlu bana ki şehitlik mertebesine eren bir evlat yetiştirmişim"

"Ne mutlu bana ki şehitlik mertebesine eren bir evlat yetiştirmişim"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimde TÜRKSAT'ı ele geçirmeye çalışan darbecilere karşı çalışma arkadaşlarıyla canı pahasına direnerek şehit düşen Ahmet Özsoy'un babası, şehit ailesi olmanın gururunu yaşıyor- Baba Özsoy: - "Ne mutlu bana ki şehitlik mertebes

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerini işgal eden darbecilere karşı direnirken şehit olan Ahmet Özsoy'un babası Tahsin Özsoy, "Ne mutlu bana ki şehitlik mertebesine eren bir evlat yetiştirmişim. Bizim ecdadımız der ki 'Ölürsem şehit kalırsam gazi'. Şehitlik bize göre en yüksek mertebe." dedi.

Evli ve iki çocuk babası Özsoy (49), 15 Temmuz darbe girişiminde TÜRKSAT'ı ele geçirmeye çalışan darbecilere karşı çalışma arkadaşlarıyla canı pahasına direnerek şehit düştü. TÜRKSAT sistemini kapatarak bütün televizyon kanallarının yayınlarını kesmeyi hedefleyen darbeciler, Özsoy ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği kahramanlık sayesinde amaçlarına ulaşamadı.

Baba Özsoy, oğlunun canını hiçe sayıp darbecilere boyun eğmeyerek kahramanlık gösterdiğini ve şehit düştüğünü hatırlattı.

Oğlunun şehit olmasından dolayı mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu dile getiren Özsoy, "Ne mutlu bana ki şehitlik mertebesine eren bir evlat yetiştirmişim. Bizim ecdadımız der ki 'Ölürsem şehit kalırsam gazi'. Şehitlik bize göre en yüksek mertebe. Biz ne kadar yansak, kavrulsak da bir unvanımız var, şehit babasıyım Allah'a şükür. Oğlumuzun bu vatan için şehit olması bize teselli veriyor ama tabii ki acısı içimizden çıkmıyor." ifadelerini kullandı.

- "Bu topraklar için can verilmez ise vatan bize vatan olmaz"

Kendisi için vatan kavramının çok önemli olduğunu, oğlunu da bu düşüncelerle yetiştirdiğini vurgulayan Özsoy, "Zaten bu topraklar için can verilmez ise vatan bize vatan olmaz. Öleceksin onun uğruna ki sana vatan olsun. Ne kadar şehit versek de çok şükür, o gece bize Allah yardım etti, düze çıktık. 15 Temmuz gecesi Allah'ın yardımıyla elinde silahı olan adamı, silahı olmayan bastırdı, alt etti." diye konuştu.

Oğlunun vatanı için bir an bile düşünmeden şehit olduğuna işaret eden Özsoy, şöyle devam etti:

"Ahmet küçüklükten beri doğru ve dürüsttü, hedefinden sapmazdı hiçbir zaman. O gece demiştir ki, 'Ben burayı teslim edersem Türkiye gitti, ondan sonra benim insanlığım ne olacak. Ben ölürsem de buranın şifresini size vermem.' Öyle de yapmış, nihayetinde şehit oldu. Hiçbir şey demiyorum, Allah'a çok şükür, şehit oldu."

Özsoy, FETÖ ile mücadele konusunda da devlete güvendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bence bu iş uzadı ama bir iki değil de çok olduğu için uzadı. Demir sıcakken dövülür. Allah diyor ki 'kısasa kısas'. Ben bir kişinin kolunu kestiysem onun da benim kolumu kesmesi lazım. Evet uzadı ama umutla bekliyoruz, inşallah sonu iyi olur. Devletimize güveniyoruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Devlet 'Bunlar bu işin cezasını çekecek' diyor, biz de devletimize güveniyoruz."

Ahmet Özsoy'un ağabeyi Mehmet Özsoy da darbecilerin idam edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Darbecilerin cezasının uzamadan kısa zamanda verilmesi lazım, devletimiz de bunu istiyor. İçimizdeki yangının biraz sönmesi için can yakan darbecilerin idam edilmesi gerekiyor. Biz hükümetimize güveniyoruz, hainlere gereken cezayı verecektir. Gururluyuz şehit ailesi olduğumuz için ama içimiz yanıyor." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :