Nazarbayev Gine Cumhurbaşkanı Conde ile görüştü

Nazarbayev Gine Cumhurbaşkanı Conde ile görüştü

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, St. Petersburg’taki 20. Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde...

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, St. Petersburg’taki 20. Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, 20. Uluslararası Ekonomi Forumu'na katılmak üzere Rusya’nın St. Petersburg kentine giden Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Gine Cumhurbaşkanı Conde ile görüştü.

Görüşmede Kazakistan ile Gine arasındaki siyasi, ticari ekonomik, kültürel ve insani alanındaki işbirliği konularının yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı kapsamındaki ortak çalışma konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, 25 sene önce bağımsızlığına kavuşan Kazakistan’ın Afrika ülkeleri ile işbirliğine daha yeni başladığını belirterek, “Geçenlerde Kazakistan’ı Senegal ve Ruanda cumhurbaşkanları ziyaret etti. Kazakistan ile Gine arasındaki mesafenin ülkelerimiz arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Conde, çeşitli alanda ikili ortaklık ilişkilerinin gelişeceğine inandığını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler