NATO'dan Doğu Avrupa'da iki askeri tatbikat

NATO'dan Doğu Avrupa'da iki askeri tatbikat

Baltık Denizi'nde "BALTOPS 2017" tatbikatı yapıldı, Romanya'da "Nobel Jump 2017" tatbikatının yeni safhası başladı

VARŞOVA (AA) - Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) ve partner ülkeleri, Baltık Denizi ve Romanya'da iki askeri tatbikat yürütüyor.

ABD ve Avrupa'daki 14 ülkeden yaklaşık dört bin asker, her yıl düzenlenen "Batlık Harekatı" tatbikatı için Polonya'nın Baltık Denizi kıyısındaki Szczecin limanında toplandı.

Bu yıl 45. kez yapılacak "BALTOPS 2017" tatbikatına, kara kuvvetleri unsurlarının yanı sıra 50 gemi ve denizaltı, 50'den fazla hava aracı katıldı. Tatbikat 16 Haziran'a kadar devam edecek.

Romanya'da da 11 ülkeden iki bin asker, bin yardımcı personel ve 500 araç, pazartesi günü Yunanistan'da başlayan "Nobel Jump 2017" tatbikatının yeni safhası için bir araya geldi.

Tatbikat için yaklaşık 300 askerden oluşan konvoy, Bulgaristan'dan Romanya'ya geçti. Ayrıca İngiltere, Almanya, Hollanda, İspanya, Polonya, Norveç ve Arnavutluk'taki üslerden askerlerin tatbikata katılması bekleniyor.

"Nobel Jump" tatbikatına 2014'te Walesa'daki NATO zirvesinde karar verilmişti. Tatbikatla, ittifakın doğu kanadındaki tehditlere karşı NATO'nun Yüksek Hazırlık Birleşik Görev Gücü'nün konuşlanma kabiliyetini geliştirmesi amaçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :