NATO Zirvesi İçin Ankara’da: Trump’ın ‘Canavar’ı Yola Çıktı

NATO Zirvesi İçin Ankara’da: Trump’ın ‘Canavar’ı Yola Çıktı

NATO Liderler Zirvesi kapsamında 7 Temmuz’da Ankara’ya gelecek olan ABD Başkanı Donald Trump; Anıtkabir ziyareti, resmi tören ve kritik savunma sanayii görüşmeleriyle gündemde.

Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ziyaretiyle hareketlenecek başkentte, güvenlikten lojistiğe kadar tüm hazırlıklar en üst seviyeye çıkarıldı. Ziyaret, Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ilişkiler açısından büyük önem taşıyor.

Trump ve "Canavar" Ankara Yolcusu

Trump'ın programı, Anıtkabir ziyareti ile başlayacak ve ardından Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak. Ziyaretin en dikkat çeken unsurlarından biri ise ABD Başkanı'nın özel makam aracı olan "The Beast" (Canavar) ve başkanlık helikopteri Marine One'ın Ankara'ya getirilmesi olacak. Helikopter, teknik heyetler tarafından Ankara’da demonte halden montajlanarak kullanıma hazır hale getirilecek.

trump-arabasi.webp

Masadaki Zorlu Başlıklar: KAAN ve F-35

Erdoğan ve Trump arasındaki görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin geleceğini şekillendirecek kritik savunma dosyaları ele alınacak. Özellikle yerli milli muharip uçak KAAN'da kullanılması planlanan F-110 motorlarının satışı ve Türkiye'nin F-35 programına geri dönüşü masadaki en önemli maddeler arasında yer alıyor. Ayrıca, Suriye ve Gazze'deki güncel durumun da kapsamlı şekilde değerlendirilmesi bekleniyor. Görüşmelerin ardından ikili anlaşmaların imzalanması ve ortak basın toplantısı düzenlenmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.