NATO ve ortak ülkeler Romanya'da tatbikat yaptı

NATO ve ortak ülkeler Romanya'da tatbikat yaptı

BÜKREŞ (AA) - NATO ve Barış için Ortaklık programına dahil ülkelerden 5 bin asker, Romanya'nın kuzeybatısında Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve...

BÜKREŞ (AA) - NATO ve Barış için Ortaklık programına dahil ülkelerden 5 bin asker, Romanya'nın kuzeybatısında Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Petr Pavel'in izlediği tatbikata katıldı.

Romanya, ABD, Ukrayna, Ermenistan ve Hırvatistan'dan 5 bin askerin katıldığı tatbikat, Cincu bölgesindeki atış poligonunda ABD ve Romanya askeri uçaklarının katılımıyla yapıldı.

Tatbikatı, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ve iki günlük resmi ziyaret için ülkede bulunan NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Pavel izledi.

NATO'nun Karadeniz bölgesinde düzenlediği en büyük yıllık tatbikatı Saber Guardian (SG17), salı günü ABD'nin Bulgaristan'daki Novo Selo poligonunda başlamıştı.

ABD'nin Kara Kuvvetleri Avrupa komutanlığı himayesinde Bulgaristan, Romanya ve Macaristan topraklarında sürecek ve 20 Temmuz'da sona erecek tatbikata 22 NATO ve ortak ülkelerden 25 askeri personel katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :