NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Makedonya'da

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Makedonya'da

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Makedonya Meclisinde milletvekillerine hitap etti

ÜSKÜP (AA) – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Makedonya Meclisinde yaptığı konuşmada NATO karargahının önünde yeni bayraklar için hala yer bulunduğunu söyledi.

Temaslarda bulunmak üzere Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Stoltenberg, Makedonya Meclisinde düzenlenen oturumda milletvekillerine hitap etti.

Karadağ bayrağının geçtiğimiz yıl karargahın önünde göndere çekilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Stoltenberg, "NATO karargahının önünde daha fazla bayrak için hala yer var. Üye ülkeler sizlerin ittifaka katılma konusundaki kararlılığınızdan dolayı etkilenmiş durumdalar. NATO da sizin başarılı olmanızı istiyor." diye konuştu.

Makedonya ile Yunanistan arasında 20 yılı aşkın süregelen isim sorununa da değinen Stoltenberg, sorunun çözümü için atılan adımları memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Stoltenberg, Makedonya'nın NATO'ya üyelik talebinin yalnızca Yunanista ile olan isim sorunuyla sınırlandırılmaması gerektiğini vurgulayarak, "NATO'nun kapısı yeni üyelere açık, ancak eşiğin geçilmesi için çalışılması gerekir." dedi.

Makedonya'ya, NATO'nun uluslararası operasyonlarına verdiği destekten ötürü teşekkür eden Stoltneberg, Batı Balkanlar bölgesinin ve dolayısıyla Makedonya'nın da istikrar ve güvenliğine önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Stoltenberg'in konuşması sırasında, meclis dışında bir grup NATO'yu protesto etti.

Stoltenberg'in Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile bir araya gelmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :