NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Japonya'da

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Japonya'da

Stoltenberg, Japonya Başbakanı Abe ile bir araya geldi - Görüşmede NATO'nun balistik füze savunma sisteminin Japonya'nınki ile ilişkilendirilmesi gündeme geldi

ANKARA (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin, NATO'nun balistik füze savunma sisteminin Japonya'nınki ile ilişkilendirilmesi ihtimalini görüştüğü bildirildi.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya'yı ziyaret eden Stoltenberg, Abe ile bir araya geldi.

Stoltenberg, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin füze ve nükleer silah programlarının, "küresel bir yanıt gerektiren küresel bir tehdit teşkil ettiğini" belirterek "Kuzey Kore, nükleer ve balistik programlarından vazgeçmeli." ifadesini kullandı.

Abe ile sorunun barışçıl çözümü için Pyongyang yönetimine karşı güçlü uluslararası baskı uygulanması konusunda hemfikir olduklarını dile getiren Stoltenberg, NATO ve Japonya'nın güvenlik, siber saldırılar ve terörizmle mücadele konularında iş birliğini artırma kararı aldığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüşmede ayrıca NATO'nun balistik füze savunma sisteminin bağımsız işletilen Japonya'nınki ile ilişkilendirilmesi ihtimalinin gündeme geldiğini kaydetti.

Abe de Stoltenberg ile aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek "Kuzey Kore'yi tüm nükleer ve füze programlarını bırakmaya zorlamak için diyalogdan ziyade baskıyı en üst seviyeye çıkarmak gerekli." dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dün Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve Savunma Bakanı Itsunori Onodera ile görüşmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :