NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:- "Tüm tarafları Minsk anlaşmasının uygulanması konusunda daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. En önemli konu acil ateşkes sağlanması" - "NATO müttefikleri Kırım’ın Rusya tarafından yasadışı ilhakını tanımıyor ve tanıma

BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Tüm tarafları, Minsk anlaşmasının uygulanması konusunda daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. En önemli konu acil ateşkes sağlanması." dedi.

Stoltenberg, Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen NATO-Ukrayna Komisyonu oturumunun ardından açıklamalarda bulundu.

Toplantının NATO’nun Ukrayna’ya desteğini ortaya koyduğuna dikkati çeken Stoltenberg, “NATO müttefikleri, Kırım’ın Rusya tarafından yasadışı ilhakını tanımıyor ve tanımayacak.” diye konuştu.

Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’ya sağladığı desteği sürdüreceğini belirterek, tarafların Minsk anlaşmasına uyum göstermesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna’da mevcut güvenlik durumunun ciddiyetini koruduğunu anımsatan Stoltenberg, ateşkes ihlalinin sürdüğünü, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı militanların uluslararası gözlemcilerin görevlerini yapmalarına engel olduğunu kaydetti.

- Rusya'ya yaptırımlar devam etmeli

Stoltenberg, uluslararası toplumun çözüm için Rusya’ya baskı yapmayı sürdürmesi ve ekonomik yaptırımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna krizinde tek uygulanabilir çözümün diplomasi olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, “Tüm tarafları, Minsk anlaşmasının uygulanması konusunda daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. En önemli konu acil ateşkes sağlanması.” ifadelerini kullandı.

- Ukrayna'ya destek devam edecek

Stoltenberg, “NATO ve müttefiklerin Ukrayna’ya güçlü siyasi ve pratik desteği devam edecek.” dedi.

Günümüzde “eşi benzeri görülememiş” güvenlik sorunları olduğunu hatırlatan Stoltenberg, “Bu durumdan kaygı duyuyoruz ama mevcut durumda bir NATO müttefikine karşı acil bir güvenlik tehdidi görmüyoruz.” diye konuştu.

NATO’nun güvenlik ve ortak savunma sağlamak için kurulduğunu anımsatan Stoltenberg, Rusya ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :