NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

Estonya Başbakanı Röivas:-"Sığınmacı krizini durdurmak için Türkiye'ye destek vermek gerekir. Avrupa Birliği, bu soruna karşı ön planda mücadele veren Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e mali desteğini artırmalı"

VİLNİUS (AA) - Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sığınmacı krizi konusunda Türkiye'ye destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Estonya Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında Estonya Başbakanı Röivas ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi.

Görüşmede, Avrupa'daki sığınmacı krizi, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye ilişkileri ve terörle mücadele konuları ele alındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin Erdoğan'a ve Türk halkına taziyelerini ileten Röivas, "DAEŞ terör örgütü, Suriye ile Irak'taki çatışmaların yanı sıra Libya'daki istikrarsızlık, transatlantik ve uluslararası güvenlik için tehdittir. Bu sorunları sadece birlikte atlatabiliriz. Estonya kesinlikle katkısını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

AB ile Türkiye arasındaki sığınmacı krizine ilişkin mutabakatın iyi sonuçlar verdiğini vurgulayan Röivas, "Sığınmacı krizini durdurmak için Türkiye'ye destek vermek gerekir. Avrupa Birliği, bu soruna karşı ön planda mücadele veren Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e mali desteğini artırmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, Estonya ve NATO için önemli bir ortak olduğunu kaydeden Röivas, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini de desteklediklerini vurguladı.

Türkiye'den Estonya'ya çok sayıda turist beklediğini bildiren Röivas, Türkiye'nin de Estonya halkının bir numaralı destinasyonu olduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler