NASA Manavgat Mersin ve Adana Kozan’daki orman yangınlarının şoke eden uydu fotoğraflarını yayınladı

NASA Manavgat Mersin ve Adana Kozan’daki orman yangınlarının şoke eden uydu fotoğraflarını yayınladı

Tüm Türkiye’yi hüzne boğan orman yangınlarının uydu görüntüleri yayınlandı. Dehşete düşüren görüntüler ise Antalya’nın Manavgat ilçesi, Mersin ve Adana’nın Kozan ilçesinden geldi.

28 Temmuz tarihinde Manavgat’ta çıkan orman yangınlarını Türkiye’nin farklı bölgelerinden yangınlar izledi. Özellikle kıyı şeridinde çıkan yangınların PKK-PYD terör örgütü tarafından çıkarıldığı Manisa ve İzmir’de yaşanan yangın girişimleri sonrasında kesinleşmiş oldu.

MANAVGAT’TAN ÇIKAN DUMANLAR AFRİKA’YA ULAŞTI

Türkiye’de ilk ortaya çıkan yangınlardan olan Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı. O kadar ki yangın İbradı ve Akseki ilçelerini de tehdit etti. Türkiye’nin birçok ilinden gelen takviyelerle yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Ancak çıkan yangında hem büyük oranda maddi hasar, can kayıpları meydana geldi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

Uydu istasyonundan son görüntüleri paylaşan NASA’nın gönderdiği haritada yangınlar neticesinde çıkan duman bulutları Akdeniz’in ortalarını aşarak Afrika kıtasının kuzey sınırına kadar ilerledi.

MERSİN’E GÜNEŞ DOĞMAYACAK

Özellikle Manavgat’ta Perşembe sabah saatlerinde devam eden yangın sonrasında güneş ışınlarının ilçeye ulaşamadığı görüldü. Mersin’de çıkan yangında da sabah saatlerinde benzer görüntülerin ortaya çıkması olası.

Mersin’in Silifke ilçesinde çıkan yangında da büyük hasar oluştu. Yerleşim yerlerine ulaşan alevler hayatı büyük oranda olumsuz etkiledi.

NASA’nın yayınladığı haritada ise havaya karışan dumanlar rüzgarla birlikte Kıbrıs’a kadar ulaştı.

KOZAN YANGINI DA ÇOK BÜYÜK

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangını sonrası dumanlar Akdeniz'e kadar ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.