Narkotik Eğitim Tırı "hayat" kurtarıyor

Narkotik Eğitim Tırı "hayat" kurtarıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı "Narkotik Eğitim Tırı" ile il il dolaşılarak uyuşturucu maddenin zararları hakkında vatandaşlar bilinçlendiriliyor- Kırklareli'ye gelen tırın içe

KIRKLARELİ (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı "Narkotik Eğitim Tırı" ile il il dolaşılıp vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararları anlatılarak "hayat" kurtarılıyor.

"Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi" çerçevesinde oluşturulan Narkotik Eğitim Tırı, ilk olarak 2015 yılında İstanbul'da nüfus yoğunluğunun fazla olduğu meydan ve bölgelerde gençlere, ailelerine ve vatandaşlara uyuşturucuyla mücadele kapsamında hizmet verdi.

İstanbul'dan başlayan yolculuğunda bazı illerdeki duraklarının ardından Kırklareli'ye gelen eğitim tırı, ilk etapta 4 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Tır içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı anlatılıyor.

Ayrıca tırda, görevli narkotik uzmanı polisler tarafından uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriliyor.

- "Birçok kişiyi bağımlılıktan kurtardık"

Narkotik Eğitim Tırı sorumlusu ve uzman eğitmen Yücel Salatan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı tırın 2015 yılında yola çıktığını söyledi.

Eğitim tırının bağımlılık mücadelesinde önemli bir rol oynadığını belirten Salatan, tırı gezen kişilerden çok olumlu dönüşler aldıklarını kaydetti.

Tırı özellikle gençlerin ziyaret etmesini istediklerini ifade eden Salatan, tır ile birçok kişiyi bağımlılıktan kurtardıklarını vurguladı.

Salatan, tır ile bağımlılıkla mücadelede önemli bir başarı sağladıklarını dile getirerek, "Narkotik eğitim tırımız ile 4 milyon kişiye ulaşma hedefimiz var. Tırımıza bağımlı kişiler de geliyor ve maddelerin bu kadar zararlı olduğunu gördüklerinde 'Bilmiyorduk, bilseydik hiç başlamazdık.' diyenler oluyor. Tedavi olmayı isteyen birçok gencimizi, madde bağımlılığından kurtararak hayata ikinci kez tutunmalarını sağladık. Tırı gezen bağımlı kişiler gördükleri tablo karşısında hayrete düşüyorlar. İstekli olmaları karşısında da onları bağımlılıktan kurtaracak çalışmalarda bulunuyoruz." diye konuştu.

Bağımlılık yaşının her geçen gün düştüğüne işaret eden Salatan, bu nedenle mücadele çalışmalarına önem verdiklerini aktardı.

Salatan, eğitim tırının dünyada tek olma özelliğini taşıdığını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler