Nallıhan'da ramazan ayı hazırlıkları

Nallıhan'da ramazan ayı hazırlıkları

Belediye Başkanı Öntaş: - "Tabduk Emre’nin Nallıhan ilçesi Emremsultan Mahallesi'ndeki kabri ramazan ayı boyunca inanç turizmi açısından halkın ziyaretine açık kalacak"

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Emremsultan Mahallesi'ndeki Tabduk Emre’nin kabrinin ramazan ayı boyunca inanç turizmi açısından halkın ziyaretine açık kalacağını belirtti.

Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla bazı hazırlıklar yaptıklarını ifade etti.

Şair mutasavvıf Yunus Emre'nin hocası olan Tabduk Emre'nın kabrinin rahatlıkla ziyaret edilebilmesi için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Öntaş, "Tabduk Emre’nin Nallıhan ilçesi Emremsultan Mahallesi'nde bulunan kabri ramazan ayı boyunca inanç turizmi açısından halkın ziyaretine açık kalacak. Belediye olarak, bu tür yerleri halkın rahatlıkla ziyaret etmesine imkan sağlayacağız." dedi.

Tabduk Emre'nin kabrinin ramazan ayı dışında da ziyaret edildiğini anımsatan Öntaş, şunları kaydetti:

"İnanç turizmi gezilerinin ve ziyaretlerinin ramazan ayı içinde artarak süreceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle, halkın gölünü kazanmış, halkın gönlünde taht kurmuş, böylesi önemli şahsiyetlerin kabirlerinin, halkın uğrak yeri olduğunu biliyoruz. Çevre düzenlemesiyle, ışıklandırma sistemiyle bu yıl ramazan ayında Tabduk Emre her an ziyaret edilebilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :