Nallıhan'da altyapı çalışmaları

Nallıhan'da altyapı çalışmaları

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, ilçe merkezi başta olmak üzere Çayırhan Mahallesi ve diğer mahallelerde altyapı çalışmalarının...

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, ilçe merkezi başta olmak üzere Çayırhan Mahallesi ve diğer mahallelerde altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.

Öntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha öncesi belde olan ve 11 bin nüfusu bulunan Çayırhan Mahallesi'nde, ASKi desteğiyle 75 kilometrelik bir kanalizasyon şebekesi ve 80 kilometre yakında içme suyu hattı döşediklerini belirtti.

Döşenen kanalizasyon ve su şebeke hatlarıyla gelişmekte olan mahallenin ileriye dönük tam 45-50 yılını kurtardıklarını anlatan Öntaş, kanalizasyon sistemini de arıtma tesisine bağlayarak, çevrenin kirlenmesinin de önüne geçildiğine ifade etti.

Çayırhan Mahallesi'ni önemsediklerini aktaran Öntaş, şöyle konuştu:

"Çayırhan'a bir mahalle gibi değil de bir şehir edasıyla bakıyoruz ve bu anlamda altyapısının yanında 80 kilometrelik çarşı içi içme suyu şebekesini de yeniledik. Sahil çay bahçesinde düzenlemelerle birlikte vatandaşların daha rahat piknik yapmalarına ve şömineler kurarak, onların kullanımına sunduk. En önemlisi Atatürk Bulvarı'na sıcak asfalt dökme çalışmalarına, Ankara Büyükşehir Belediyesiyle başladık."

İçme suyu ve kanalizasyonu tamamlanan semtlerde, kaldırım ve parke taşı döşeme işinin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Öntaş, "Yapılan çalışmalar nedeniyle, Çayırhan sakinlerini rahatsızlık verdik ama bilindiği gibi bu çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacak çalışmalar değil. Çayırhan Mahallesi'nin ana caddelerini sıcak asfaltla kaplayacağız. Bu çalışmayı Atatürk Bulvarı'ndan başlattık." dedi.

Çayırhan Mahalle Muhtarı Bilal Şerbetçi de Çayırhan Mahallesi'nin önemli bir yerleşim birimi olduğunu ve sürekli geliştiğini söyledi.

Çayırhan'da yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Şerbetçi, şunları dile getirdi:

"Bunların yapımı zaman alıyor ama gelinen noktada, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, şimdi sıcak asfalt ile kaldırımlar ve parke taşları döşeniyor. Bu konuda, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Nallıhan Belediye Başkanı Sayın İsmail Öntaş'a teşekkürlerimi sunuyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler