Nallıhan Kuş Cenneti'nde "foto safari" yarışması

Nallıhan Kuş Cenneti'nde "foto safari" yarışması

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Nallıhan Belediyesi tarafından Nallıhan Kuş Cenneti'ni kapsayan ödüllü fotoğraf yaşırşaması için başvurularda sona gelindi

ANKARA (AA) - Nallıhan Kuş Cenneti'nde yaban hayatının korunmasına, nesli tükenen hayvan türlerinin gözetilmesine, çevre bilincini geliştirmesine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen foto safari yarışmasında başvurularda sona gelindi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, yaptığı açıklamada, kuş cennetinin Nallıhan'ın önemli doğa merkezleri arasında yer aldığını, yaban hayatının korunması, nesli tükenen hayvan türlerinin gözetilmesi, çevre bilincini geliştirmesi amacıyla Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Nallıhan Belediyesi tarafından "foto safariler" düzenlendiğini bildirdi.

Kuş türü çeşitliliğinin yanı sıra doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Nallıhan Kuş Cenneti'nin fotoğraf tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir alan olduğunu kaydeden Ceylan, "Tüfekle değil, fotoğraf makinası ile avcılık yap" sloganıyla bu yıl 4.'sü organize edilen foto safariye, 140'a yakın kişinin katıldığını aktardı.

Ceylan "200 kuş türünün bulunduğu Nallıhan Kuş Cennetinde balıkçıl başta olmak üzere, baykuş ile yırtıcı kuşlara ve flamingolara rastlamak mümkün. iki gün süren foto safariye katılan fotoğraf avcılarına 'rast gele' dedik. Yaklaşık 140 dolayında kişinin başvurduğu yarışmada, en iyi fotoğraflar seçilecek, dereceye girenlere çeşitli para ödülleri verilecek." bilgisini paylaştı.

Ceylan, yarışmaya katılım için sona gelindiğini hatırlatarak, fotoğraf tutkunlarının Nallıhan Kuş Cenneti'ne yönelik çalışmalarını kısa sürede değerlendirme heyetine ulaştırmaları gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :