Nail Olpak Konya'da Konya'da konuştu: "Yoruldukça dinçleşiyoruz"

Nail Olpak Konya'da Konya'da konuştu: "Yoruldukça dinçleşiyoruz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, döviz kurundaki dalgalanmaya karşı tavsiyede bulunarak, “Geliriniz hangi para birimindeyse lütfen o para biriminden borçlanın” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, döviz kurundaki dalgalanmaya karşı tavsiyede bulunarak, "Geliriniz hangi para birimindeyse lütfen o para biriminden borçlanın" dedi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde MÜSİAD Şubesinin açılış programına katılan Nail Olpak, akşam yemeğinde işadamı ve sanayicilerle bir araya geldi. Bir dinlenme tesisinde düzenlenen programa Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Seydişehir Şube Başkanı Yasin Camcı'nın yanı sıra diğer şube başkanları ile Seydişehir protokolü de katıldı.

"Yoruldukça dinçleşiyoruz"

Yemekte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin en yaygın gönüllü sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi. Olpak, "MÜSİAD yurt içerisinde 86, yurt dışında 65 ülkede 171 noktada temsil ediliyor. Binlerce, onbinlerce üye işletmeyi temsil eden, dürüstçe ticaret yapmak isteyen iş adamlarını bir araya getiren büyük bir ortaklığın onurunu, memnuniyetini yaşıyoruz. Bir bakıma yaşlandıkça gençleşiyoruz, yoruldukça dinçleşiyoruz. Seydişehir şubemizin açılışını tamamlıyoruz, yarın Allah nasip ederse Welborn açılışı için Avustralya'ya uçuyoruz. Dönüş yolunda da inşallah Tokyo'ya uğrayacağız MÜSİAD Japonya'nın açılışı için. Yeterli görmüyoruz, devamında doğudan batıya doğru sayayım Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Gürcistan Tiflis. Ardından Belçika, Hollanda'da da ikinci noktamız Amsterdam, Fransa'daki üçüncü noktamız Strazburg, Londra, Sudan ve Katar diye açılışlarımız devam edecek. İnşallah Tokyo'dan 28 Kasım'da dönüyoruz, 29-30 Kasım tarihleri arasında Ulaştırma Bakanlığımız ile birlikte Avrupa, Ortadoğu ve Afrika uydu operatörleri birliği ile 2. Global Satellite Show var. Önümüzdeki yıl Pakistan'daki, 4. High Tech Port önemli bir başlığımız. Ayrıca Vizyoner 17'ye hazırlanıyoruz. 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak ise bir başka hedefimiz" dedi.

"4.çeyrek daha iyi olacak"

Ekonomik değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Türkiye ekonomisi yılın ilk 2 çeyreğinde yüzde 3,9'luk büyüme oranıyla, yüzde 3'lük küresel büyüme oranının üstünde bir performans gösterdi. Belki üçüncü çeyreğinde daha düşük bir büyüme ile karşı karşıya kalabiliriz. Ancak MÜSİAD Sameks endekslerinin de göstergeleri doğrultusunda 4. çeyreğin daha iyi olacağını sizlere söylemek isterim. Şu anda bir yarış içerisindeyiz, ayağımıza bağlanmış taşlar ile koşuyoruz yarış içerisinde. 2016 yılında hep birlikte yaşadık, bir taraftan hala devam eden terör saldırıları, bir taraftan 15 Temmuzdaki hain FETÖ darbe girişimi, hala devam eden artçı sarsıntıları kredi derecelendirme kuruluşlarından tutunda kriptoların yapmış olduğu bütün çalışmalara rağmen ekonomimiz çok küçük bir yavaşlamanın haricinde gayet uygun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

"Geliriniz hangi para birimindeyse lütfen o para biriminden borçlanın"

Nail Olpak, döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle tavsiyelerde bulundu. Olpak sözlerine şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan başkanlık seçimleriyle, ABD'de yeni bir dönem başlıyor. Küresel bir güç olması nedeniyle ABD'de yaşanan gelişmeler, dünyanın bütün ülkelerini gerek siyasi gerekse ekonomik bakımdan etkiliyor. Özellikle seçim sonrasında FED'in faiz politikalarının değişeceğine yönelik beklentiler, doların bütün para birimleri karşısında ve elbette Türk lirası karşısında da değer kazanmasına sebep oldu. Bizim bu noktada sanayicilerimize her zaman yaptığımız bir tavsiyemiz var. Geliriniz hangi para birimindeyse lütfen o para biriminden borçlanın, risklerinizi ancak bu şekilde bertaraf edebilirsiniz. İnşallah 2017 yılının bundan daha iyi olacağına inanıyoruz. Anadolu'da yel kayadan ne koparır diye bir ifade var, merak etmeyelim biz kaya gibi durduğumuz sürece rüzgar hiçbir şey götüremeyecek bizden. Demek ki biz rüzgarı bir kenara bırakıp kaya gibi sağlam olarak durmaya devam etmemiz gerekiyor."

Programın sonunda MÜSİAD Seydişehir Şube Başkanı Yasin Camcı, genel başkan Nail Olpak'a Seyyid Harun Velii Camisinin fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

Etiketler :