Myanmar'a Türkiye'den yardım eli

Myanmar'a Türkiye'den yardım eli

İMKANDER:- "Arakan sınırına kurulan Kutupalong Mülteci Kampı'na ulaşan yardım kuruluşu İMKANDER, burada mültecilere pirinç, yağ, soğan, patates, mercimek gibi temel gıda maddelerinden oluşan her biri 25 kilogram ağırlığında erzak paketleri dağıttı"

İSTANBUL (AA) - İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Arakan sınırına kurulan Kutupalong Mülteci Kampı'na ulaşan yardım kuruluşu olarak, burada mültecilere pirinç, yağ, soğan, patates, mercimek gibi temel gıda maddelerinden oluşan her biri 25 kilogram ağırlığında erzak paketleri dağıttığını bildirdi.

İMKANDER'den yapılan açıklamaya göre, Myanmar'da yaşanan katliamdan kurtularak Bangladeş'e sığınan Arakanlı mültecilere bugüne kadar en büyük yardım eli Türkiye'den uzandı. Son olarak Türk yardım kuruluşu İMKANDER, temel gıda maddelerinden oluşan erzak paketlerini bölgeye ulaştırdı. Eski adı Burma olan Myanmar'ın Arakan Eyaletinde yaşayan Müslüman azınlığa yönelik katliam sürüyor. Budist Myanmar Ordusu ve milislerin düzenlediği saldırılardan kaçarak komşu ülke Bangladeş'e sığınan Müslümanların sayısı 1 milyona ulaştı.

Arakan sınırına kurulan Kutupalong Mülteci Kampı'na ulaşan yardım kuruluşu İMKANDER, burada mültecilere pirinç, yağ, soğan, patates, mercimek gibi temel gıda maddelerinden oluşan, her biri 25 kilogram ağırlığında erzak paketleri dağıttı. Arakan (Rakhine) sınırında kurulan mülteci kamplarında büyük bir sefalet yaşanıyor.

Bangladeş'te 23 adet Arakan Mülteci kampı bulunuyor. İki ülke arasındaki nehri geçerek Bangladeş'e ulaşabilen mülteci sayısı ise her geçen gün artıyor. Bangladeş Hükümeti, mültecilerin ülkenin diğer bölgelerine gitmelerine izin vermiyor. Kamplar bataklıklarla çevrili ormanlık bir alanda bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, mültecilerin zor hayat şartlarına daha fazla dayanamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Burası şu ana kadar gördüğümüz en kötü şartlardaki mülteci kampı. Naylon çadırlarda 1 milyona yakın insan hayat mücadelesi veriyor. Lağım, evlerin ortasında açıktan akıyor. Temiz su yok. Kampta bulunan su kuyularının pek çoğu zemine yakın yerden su çektiği için içilebilecek durumda bir suya sahip değil. En temel gıda maddelerini bulmak dahi çok zor. On binlerce yetim var. İşin kötüsü, bu çocukların 45 bin kadarının ne anne ne de babası yanlarında yok. Tamamen sahipsiz durumdalar. 13-16 yaşlarındaki binlerce kız Budist askerler tarafından tecavüze uğrayıp kaçırılmış. Arakanlı mülteciler, umudunu Türkiye'ye bağlamış durumdalar. Türkiye'den geldiğimizi öğrendiklerinde gözyaşları içinde bize hasretle sarıldıklarını gördük."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :