Muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreni

Muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Türkiye'nin dünü zordu, bugünü meşakkatli, yarını daha da sıkıntılı olabilir. Tüm bunların üstesinden gelebilmek için önce kendimize güvenmemiz, tarihimize, kültürümüze, değerlerimize vakıf olmamız gerekiyor"- "Kendi medeniyet

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin dünü zordu, bugünü meşakkatli, yarını daha da sıkıntılı olabilir. Tüm bunların üstesinden gelebilmek için önce kendimize güvenmemiz, tarihimize, kültürümüze, değerlerimize vakıf olmamız gerekiyor." dedi.

Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığında 855 muvazzaf subay adayının mezuniyet törenine katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini her bakımdan geliştirmek, güçlendirmek ve büyütmek mecburiyetinde olduklarını dile getiren Erdoğan, "Hamd olsun, şu anda artık savunma sanayimiz 15 sene öncesi ile asla mukayese edilemeyecek güce ulaşmıştır. Bizi kapılarında bekletenler, bize talep ettiğimiz silahları vermeyenler artık şunu görüyorlar. Türkiye, evet o vermediğimiz silahları kendisi yapıyor. Daha güçlüsünü de yapmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullandı.

Özellikle gençlerin moral ve şevkini yükseltmenin, ülkeye, millete ve devlete bağlılıklarını daha da güçlendirmenin yollarının aranılması gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çünkü Türkiye'nin dünü zordu, bugünü meşakkatli, yarını daha da sıkıntılı olabilir. Tüm bunların üstesinden gelebilmek için önce kendimize güvenmemiz, tarihimize, kültürümüze, değerlerimize vakıf olmamız gerekiyor. Ana sınıfından başlayarak, tüm eğitim müfredatımızı, gazetesinden televizyonuna ve internetine kadar tüm medyamızı bu doğrultuda seferber etmeliyiz. Bizim çocuklarımız Dede Korkut hikayelerindeki kahramanlar dururken niye bir başka ülkenin kahramanlarıyla yatıp kalksınlar. Kendi medeniyet tarihimizin masalları dururken niye başka bir kültürün örnekleriyle çocuklarımızı büyütelim. Kendi arı, duru Türkçemiz dururken niye başka dillerin kavramlarıyla, kalıplarıyla konuşalım. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm bu hususlarda milletimizle birlikte yoğun bir gayret gösterecek, eksiklerimizi tamamlayacak, hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyeceğiz. Onun için Milli Savunma Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Erhan Hocamıza çok büyük görev düşüyor. Bu düşünceyle böyle bir göreve zaten kendisini getirdik. İnşallah bu süreçte ordumuz en büyük güven kaynağımız ve en önemli imkanımız olmayı sürdürecektir."

- "Bu şerefli üniformayı giymekle dahi gazilik ünvanını hak ettiniz"

Mezun olup Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarında göreve başlayacak teğmenlerin orduyu gelecekte yönetecek kurmay adayları olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Önlerinde askerlik sanatını icra edecekleri uzun bir dönem var. Ben şimdiden gazanız mübarek olsun diyorum. Bu şerefli üniformayı giymekle dahi gazilik ünvanını hak etmiş oluyorsunuz. Çünkü görev süreniz boyunca öyle ya da böyle mutlaka terör operasyonlarında, yurt dışı misyonlarında sorumluluk üstleneceksiniz. Aranızda belki payelerin en şereflisi olan şehitlik makamına ulaşacaklar çıkacak. Millet olarak coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı o gaza ruhumuzu yitirmeyişimize, her zaman mücadeleye hazır oluşumuza borçluyuz."

Suriye ve Irak başta olmak üzere farklı ülkelerde, sınır boylarında, dağlarda ve ihtiyaç duyulan her yerde ülkenin istiklal ve istikbali için kahramanca görev yapan tüm askerlere şahsı ve millet adına şükranlarını sunan Erdoğan, "Rabb'im onları her türlü beladan, kazadan, ihanetten, saldırıdan muhafaza buyursun. Milletimiz, duaları ve sevgileriyle daima askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın yanındandır. Devletimizin başı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı sıfatıyla sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kara Harp Okulu yönetimini ve ailelerimizi bir kez daha tebrik ediyorum." dedi.

- Notlar

Mezun olan Kara Harp Okulu Bando takımı öğrencileri, tören öncesi "Harp Okulu" marşını söyledi.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da katıldı.

Törenin açılışında Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller kısa bir konuşma yaptı.

Dönem birincisi Piyade Teğmen Özgür Han da tören sonunda kısa bir konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceyle mezun olan ilk 3 öğrenciye diplomalarını takdim etti. Ardından mezun olan 855 muvazzaf subay adayı tören geçişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendilerine "Hayırlı olsun, bahtınız ve yolunuz açık olsun." dedikten sonra tören sona erdi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :