Müthiş İddia: AK Parti ve İYİ Parti Anlaştı

Müthiş İddia: AK Parti ve İYİ Parti Anlaştı

Eski İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti ve AK Parti arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anlaşma iddialarını gündeme getirerek, seçim sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Aytun Çıray'dan İYİ Parti ve AK Parti İzmir İddiaları

Eski İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray, gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalındaki bir programda, İYİ Parti ve AK Parti arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir anlaşma olduğunu öne sürdü. Kendisine güvendiği bir kaynaktan aldığı bilgilere dayanarak, İYİ Parti'nin Türkiye genelinde aday çıkarmayı kabul etmesi karşılığında, AK Parti'nin İzmir'de aday çıkarmama ihtimalinin tartışıldığını ifade etti.

Çıray, bu iddiaların muhalefet partileri arasında ittifak oluşturma çabalarını zedeleme potansiyeli taşıdığını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti içinde farklı görüşlerin olduğunu ve bu görüşlerin CHP'yi ve diğer muhalefet partilerini olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Aytun Çıray, bu tür gelişmelerin Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde muhalefetin seçim şansını artırabileceğini, bilinçli CHP ve İYİ Parti seçmeninin bu bölgelerde CHP'ye oy verebileceğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.