Musul'un kurtarılması operasyonuna doğru

Musul'un kurtarılması operasyonuna doğru

KYB Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Peşmerge Birimi Sorumlusu Çavreş:- "Peşmerge güçleri Musul operasyonuna katılacaktır. Kentin kurtarılmasında Irak ve koalisyon güçlerinin bir parçası olacağız"- "Enerji kaynakları hiçbir partiye ait değildir. O nedenle b

SÜLEYMANİYE (AA) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Peşmerge Birimi Sorumlusu Mustafa Çavreş, Peşmerge güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını bildirerek, "Kentin kurtarılmasında Irak ve koalisyon güçlerinin bir parçası olacağız. Irak ordusundan bazı birlikler cephelerde konuşlandı" dedi.

Çavreş, Peşmerge güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonuna katılması ve terör örgütü PKK'nın Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına yaptığı saldırıya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Musul ve Havice gibi yerler terör örgütü DAEŞ'in elinde kaldığı sürece Kürt bölgesi ile Peşmerge güçlerine yönelik tehdidin devam edeceğini belirten Çavreş, "Peşmerge güçleri Musul operasyonuna katılacaktır. Kentin kurtarılmasında Irak ve koalisyon güçlerinin bir parçası olacağız. Irak ordusundan bazı birlikler cephelerde konuşlandı. Fakat operasyona ilişkin genel hatlar henüz belirlenmiş değil. Nasıl ve ne şekilde katılacağımızı ilerleyen süreçlerde göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Musul operasyonunun kolay olmayacağını dile getiren Çavreş, "Musul, Irak ve Suriye'de DAEŞ'ten kurtarıldıktan sonra yıkılan kentlerle aynı kaderi yaşayacaktır. Onlardan daha iyi olmayacaktır. Şehir merkezinde önemli sayıda sivil yaşıyor. O nedenle bu süreç oldukça zorlu geçecektir" şeklinde konuştu.

Her türlü gelişmeye hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Çavreş, şunları kaydetti: "Bu konuda cesaretimiz kırılmamalı ve azmimizi korumalıyız. Peşmerge güçlerinin cephelerdeki durumu iyidir. Celavle kasabasından Şengal'e kadar olan bölgelerde DAEŞ tehlikesi azalmış durumda. Daha önce örgütün eline geçen bölgelerin büyük kısmı kurtarıldı. Maaş ve bütçe sıkıntısı olsa da Peşmerge cephelerdeki savaşını sürdürüyor. Uluslararası güçler de yardım ediyor fakat bu yeterli değil."

- Petrol boru hattının patlatılması

Terör örgütü PK'nın Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına yönelik saldırısına ilişkin olarak da "Petrol milletin malıdır. Boru hattının patlatılması halka zarar verir" diyen Çavreş, "Enerji kaynakları hiçbir partiye ait değildir. O nedenle borulara saldırı büyük bir zulümdür. Ekonomik krizden geçtiğimiz bu süreçte halka yapılabilecek daha büyük kötülük olamaz" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin petrolün teslim edilmesi durumunda bütçeyi göndereceği yönünde açıklamasının da bir "kandırmacadan" ibaret olduğunu ileri süren Çavreş, sözlerini şöyle noktaladı: "İbadi, kendi bütçesini neden temin edemiyor? Daha önce petrolümüzün tamamını teslim ediyorduk, neden bütçeyi göndermedi?"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :