Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Haşdi Şabi, Musul'un batısında DEAŞ'a karşı operasyona başladı

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Musul'un batısında terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyona başladığı bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan açıklamada, Haşdi Şabi'nin Musul'un batısında DEAŞ'a karşı operasyonlara başladığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu operasyona milis gücünün katıldığı bilgisine yer verildi.

Şii milis gücünün bir grubu olan Asaib Ehlilhak Örgütü Askeri Sözcüsü Cevat Tilebavi de yaptığı açıklamada, "Haşdi Şabi'nin operasyonları, Musul'un batısında sabaha karşı başladı. Operasyona Haşdi Şabi'ye bağlı tüm gruplar katılıyor." ifadesini kullandı. Tilebavi, Musul'un batısındaki Tel Tiba köyünü de DEAŞ'tan geri aldıklarını aktardı.

Haşdi Şabi'ye bağlı Bedir Hareketi'nden yapılan açıklamada ise milislerin Musul'un güneybatısında yer alan Ayn Nasr bölgesi ve Hammam el-Alil ile Elbu Hamad el-Bedri köyü arasındaki yolu kurtardığı kaydedildi.

Irak'ta Sünniler, daha önce sivillere karşı insan hakları ihlallerinde bulunduğu ve Musul'da da intikam girişiminde bulunabileceği gerekçesiyle Haşdi Şabi'nin operasyonlara katılmasını istemiyor ve bundan endişe duyuyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler