Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'un batı kesiminde enkaz altından 81 ceset çıkarıldı

MUSUL (AA) - Irak güvenlik güçleri, Musul'un batı kesimindeki operasyonlarda bombardıman nedeniyle hasar gören binaların enkazından 81 sivilin cesedini çıkardı.

Irak ordusunda Yarbay Muhammed Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Musul'un Bab Lekeş ve Bab Cedid bölgesinde enkaz altından aralarında kadın ve çocukların da olduğu 81 kişinin cesedini çıkardığını belirtti.

Cesetlerden bazılarının 20 günden fazla süredir enkaz altında kalmasından ötürü çürümesi ya da bombardıman nedeniyle tespit edilemeyecek durumda olması nedeniyle kimlik tespitinin yapılamadığını ifade eden Abdullah, söz konusu cesetlerin İmam Ebu Hasan mezarlığında defnedildiğini aktardı.

Abdullah, kurtarılan bölgelerdeki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Dün de Musul'un doğu ve batı kesimlerindeki operasyonlarda hasar gören binaların enkazından son haftalarda 80 cesedin çıkarıldığı bildirilmişti.

Ninova İl Meclis Üyesi Hüsameddin el-Abbar, Musul'un doğusunun tamamının geçen ocak ayında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesinden sonra başlatılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında son haftalarda, yıkılan evlerin enkazından sivillere ait 70 cesedin çıkarıldığını söylemiş, Sivil savunma ekibinde görevli Yüzbaşı Said Nasır da kentin batısındaki Musul el-Cedide (Teni Musul) bölgesinde koalisyon güçlerinin DEAŞ'ı hedef aldığı binaların enkazının altından 10 cesedin çıkarıldığı bilgisini vermişti.

Terör örgütünün bu evlerde sivilleri "canlı kalkan" olarak kullandığını dile getiren Nasır, Yeni Musul'daki bombalı saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını aktarmıştı.

Irak güvenlik güçleri, Haziran 2014'ten itibaren terör örgütü DEAŞ'ın elinde bulunan Musul'un kurtarılması için 17 Ekim 2016'da operasyon başlatmıştı.

Musul'un doğu yakasını ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan bu yana kentin batı bölgelerinin DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :