Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'un doğu yakasında son 3 günde evlerini terk eden 5 bin 500 kişi, El-Hazır ve El-Ced'a kamplarına sığındı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın Musul kentinin doğu yakasında son 3 günde 5 bin 500 kişinin evlerini terk ederek, kentin güney doğusundaki kamplara sığındığı bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim el-Caf, yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın yaklaşık 2,5 yıldır elinde tuttuğu Musul kentini kurtarmak amacıyla düzenlenen operasyonun başladığı 17 Ekim tarihinden bu yana kentten kaçıp sığınmacı kamplarına yerleştirilen sivillerin sayısının 107 bine ulaştığını ifade etti.

Caf, sığınmacıların çoğunun kentin doğusunda ve güneyinde bulunan El-Hazır, El-Ced'a ve Hasan Şam kamplarına yerleştirildiğini kaydetti.

Irak Kızılayı yetkilisi İyad Rafed de "Son 3 günde 5 bin 500 kişi Musul'un doğusundaki mahallelerden El-Hazır ve El-Ced'a kamplarına sığındı." dedi.

Rafed, Musul'un doğu mahallelerinden, özellikle de güvenlik güçleri ile DEAŞ militanları arasında çatışmaların sürdüğü yerlerden göçlerin devam ettiğini kaydetti.

Irak güçleri, Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim'den beri kentin doğu yakasında kalan 56 mahalleden 47'sini ele geçirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler