Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

IKBY Peşmerge Genel Komutanlığı: - "Musul'a bağlı Hazır ve Güver bölgelerinde DAEŞ'in elindeki köylerin kurtarılması için başlatılan operasyonda 130 militan öldürüldü, örgütün elinden 150 kilometrekare genişliğinde bir alan geri alındı"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genel Komutanlığı, Musul ovasında terör örgütü DAEŞ'e karşı başlatılan operasyonda 130 militanın öldürüldüğünü, 150 kilometrekarelik alanın geri alındığını duyurdu.

Peşmerge Genel Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Musul'a bağlı Hazır ve Güver bölgelerinde DAEŞ'in elindeki köylerin kurtarılması için başlatılan operasyonda 130 militan öldürüldü, örgütün elinden 150 kilometrekare genişliğinde bir alan geri alındı" ifadesine yer verildi.

Operasyonda 10 köyün DAEŞ'ten geri alındığı kaydedilen açıklamada, Peşmergelerden hayatını kaybedenler ve yaralananların sayıları hakkında bilgi verilmedi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani tarafından yönetilen operasyonda daha önce çıkan çatışmalar sonucu 13 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü.

Söz konusu operasyona ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri hem havadan hem de cephe gerisinde zırhlı araçlarla destek görevinde bulunmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :