Mustafa Kalaycı: Teröristler ve destekçileri hak ettikleri bedeli ödeyecek

Mustafa Kalaycı: Teröristler ve destekçileri hak ettikleri bedeli ödeyecek

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen 2024 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2022 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı güvenlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2022 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Irak'ın kuzeyinden gelen şehit haberlerine dikkat çekerek, terörle mücadeledeki kararlılığı vurguladı. Kalaycı, terörün tasallutundan kurtulmanın önemine vurgu yaparak, teröristler ve destekçilerinin hak ettikleri bedeli ödeyeceğini ifade etti.

Ayrıca, uluslararası ilişkileri de ele alan Kalaycı, Türkiye'nin izlediği etkili diplomasiyi dünya başkentlerinin yakından takip ettiğini belirtti. Ukrayna-Rusya savaşında Türkiye'nin barış için samimi iradesini ortaya koyduğunu dile getiren Kalaycı, Türk-İslam kültürü temelinde yeni bir medeniyet projesinin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da terörü lanetleyerek, millî birliğin bozulamayacağını ve teröre karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Aksu, Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlılıkla ilerlediğini ve teröre destek verenlerin kökünün kısa sürede kazınacağını belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Musavat Dervişoğlu ise Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden askerlere başsağlığı dileyerek, Türkiye'nin ekonomik durumu üzerine eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemiyle birlikte Türkiye'nin ekonomik olarak geriye düştüğünü savunarak, adalet ve demokrasi konularında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye'nin büyüme performansını ele alarak, AK Parti öncesi ve sonrası dönemleri karşılaştırdı. Usta, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerle kıyaslandığında büyüme farkının kapanmaya başladığını belirtti.

Hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin eleştirilerde bulunan Usta, 2024 bütçesini değerlendirerek, öncelikli harcamaların eğitim ve sağlık alanlarına yapıldığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.