Mustafa Akış’ tan 23 Nisan mesajı

Mustafa Akış’ tan 23 Nisan mesajı

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı

.Milletvekili Mustafa Akış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün, dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olması temennisinde bulundu.Akış mesajın da şunları söyledi: “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur. 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM'nin açılışı dolayısıyla da halkın yönetimine tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşımaktadır. Bu büyük milletin fertleri olarak her birimiz, farklı fikirlere ve tercihlere sahip olabiliriz. Bu mânâda farklılıklar zenginliğimiz, çoğulculuk dinamizmimizdir. Bizi millet yapan asıl unsur, bu vatan üzerinde birlikte yaşama irademizdir. İlk Meclis de bu idrakle kurulmuş ve Milli Mücadeleyi bu inanç ve azimle, millet için tek yürek olabilerek yönetmiştir. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı, dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı’dır. Bu anlamda dünya için aydınlık bir gelecek, insanlık için birlik, beraberlik ve güzellikler için bir umut çağrısıdır. TBMM’nin açılış gününün, geleceğin yöneticisi ve teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmesi ve tüm dünya çocuklarıyla kutlanması yüreklerin güzelliklerde birleşmesi bakımından çok anlamlıdır” dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış son olarak mesajın da  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve bizlere bugünleri hazırlayan şehitlerimizi, gazilerimizi milli mücadelede emeği geçmiş olan tüm ecdadımızı en derin saygı ve rahmetle anıyor,  bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın, hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.